A Shuttle bejelentette új SX58J3 barebone PC-jét

2010. május 28.
1.6541
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Shuttle Computer a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a barebone rendszereinek termékkínálat.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság Shuttle XPC Barebone SX58J3 típusjelzéssel fog felbukkanni az üzletek kínálatában, és különlegessége, hogy már fel van készítve az Intel legújabb, hatmagos Core i7-es processzorának fogadására is. A mini PC elhelyezése nem jelenthet különösebb problémát, ugyanis mindössze 330 X 215 X 190 milliméteres méretekkel dicsekedhet, ami mellé alig 6,8 kilogrammos tömeg társul.

A gépet a gyártó központi feldolgozó, RAM, háttértároló és operációs rendszer nélkül szállítja, így ezek beszerzése és telepítése a felhasználó feladata marad. A Shuttle XPC Barebone SX58J3 az Intel X58 Express + ICH10R chipkészlet páros köré épül, és az Intel LGA1366 tokozású processzorok fogadására képes. A rendszermemóriát négy darab DDR3-as aljzatba lehet telepíteni, amik maximálisan 16GB RAM-ot képesek kezelni, akár a túlhajtott 1600MHz-es frekvencián is. A videokártyák fogadásához két darab 16X-os PCI Express foglalat áll rendelkezésre, így kiépíthető akár a kétkártyás ATI CrossFireX vagy nVidia SLI grafikus konfiguráció is, a különféle meghajtóknak pedig négy darab SATA II port kínál csatlakozási lehetőséget.

A számítógép felszereltségéből természetesen nem hiányzik a dupla Gigabit Ethernet vezérlő (Teaming funkcióval), és a 7.1-es HD audiorendszer sem. A PC külső részén található egy több formátumot kezelő kártyaolvasó, kilenc darab USB 2.0, két darab RJ-45 LAN, egy eSATA, egy eSATA/USB 2.0, valamint az előbb említett hangkártya csatlakozói. A rendszer megfelelően stabil működését egy beépített 500W-os tápegység garantálja. Az új Shuttle XPC Barebone SX58J3 már megtalálható a nagyobb külföldi üzletek kínálatában 580$ körüli áron.
1 hozzászólás

skyman

15 éve, 1 hónapja és 4 napja

Na de legalább a felét mi épithejük felröhögő smiley
Bár inkább haspnlit egy dobozra, mint egy PC reröhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profiljaManiac profilja