A Shift gombbal feltörhető az új CD másolásvédelmi technológia

2003. október 09.
2.2011
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Princeton-i Egyetem egyik hallgatója megdöbbentően egyszerű lépéseket közölt arról, miként lehet megkerülni a Bertelsmann Music Group (BMG) legújabb audio CD másolásvédelmi technológiáját.

John Halderman, a Princeton-i Egyetem hallgatója a napokban hozta nyilvánosságra saját weboldalán azt a módszert, amellyel néhány másodperc alatt hatástalanította az általa megvásárolt, és a BMG kiadásában megjelent Anthony Hamilton CD másolásvédelmét.

Halderman elmondása szerint a másolásvédelmet biztosító szoftver automatikusan betöltődik Windows alatt, amikor a felhasználó beteszi a CD meghajtóba a lemezt. A szoftver ezután megakadályozza, hogy bármilyen program leolvassa a lemezen található zenei adatokat. Mint a hallgató azonban rámutatott, a szoftver a Windows hagyományos AutoRun szolgáltatására épül, és amennyiben a felhasználó a CD behelyezése után nyomva tartja a Shift gombot, a szoftver nem fut le, így nem is fejti ki hatását, a zene pedig szabadon leolvasható a lemezről.

A lemezt kiadó BMG, valamint a technológiát kifejlesztő SunnComm Technologies a jelentés kapcsán megerősítette a megoldás eredményességét. A társaságok azonban hangsúlyozták, a szoftver célja annak megakadályozása, hogy az átlagfelhasználó jogtalanul lemásolja a zenét a lemezről, erre pedig a megoldás megfelelő lehet.

"Ezt a módszert mi is ismerjük" - mondta Nathaniel Brown, a BMG egyik szóvivője. "A szoftver célja az, hogy nehezebbé, körülményesebbé tegye a zenék számítógépre másolását, és ezáltal arra késztesse az alkalmi felhasználót, hogy nem másolja le a zeneszámokat. A lemez lejátszhatósága, és kompatibilitása miatt ezt az áldozatot meg kellett hoznunk" - tette hozzá Brown.

Az új megoldást tartalmazó lemezeken egyébként számítógépes fájlként is megtalálhatóak a zeneszámok. Az alkalmazott WMA formátum meghatározott számú CD-re írást, illetve hordozható készülékre való felmásolást tesz lehetővé.
9 hozzászólás

xpforever

9 éve, 10 hónapja és 9 napja

Komoly röhögő smiley Amúgy egyszerűbb teljesen letiltani az autorunt nyelvnyújtó smiley

válasz erre

insane012

10 éve, 10 hónapja és 21 napja

eléggé komoly röhögő smiley

válasz erre

Ravor

11 éve, 6 hónapja és 2 napja

Hát ez elég nagy szívás röhögő smiley Szegénykék biztos több napokat beleöltek a másolásvédelem kifejlesztésébe, aztán az egészet 1 darab gombbal feltörheti bárki röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

11 éve, 7 hónapja és 6 napja

Braddock írta:
1 gombbal?Az dúrva!
Képzeld el mire képes két gombbal vagy akár többel!

válasz erre

Braddock

13 éve, 2 hónapja és 24 napja

1 gombbal?Az dúrva!

válasz erre

Bettyone

13 éve, 3 hónapja és 19 napja

úristenröhögő smileyröhögő smiley

válasz erre

Shade

13 éve, 5 hónapja és 8 napja

Nemá! röhögő smiley

válasz erre

Vendég

14 éve, 1 napja

Aztaaaa!meglepett smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 24 napja

LOL

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
zender profiljaDav2377 profilja