A Sharp piacra dobta 3D kijelzős notebookját

2003. október 14.
1.5201
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Sharp megkezdte legújabb hordozható számítógépének forgalmazását, melynek érdekessége, hogy háromdimenziós képmegjelenítésre képes kijelzővel van ellátva.

Az Actius RD3D típusjelzésű újdonság 15 colos képátlójú különleges kijelzője révén a felhasználók mindenféle 3D-s szemüveg használata nélkül háromdimenziós képmegjelenítésben részesülhetnek. A 2,8 GHz-es Pentium 4 chippel és 512 MB memóriával szerelt gép ára 3299 dollár.

A japán székhelyű vállalat az újfajta kijelző technológiában rejlő lehetőségeket a népszerű Quake játékszoftver speciális változatával demonstrálta. A notebookra a Sharp gyárilag telepíti azt a DDD (Dynamic Digital Depth) nevezetű szoftvert, melynek segítségével az eredetileg kétdimenziós alkalmazások, képek és videoanyagok háromdimenziós érzetet keltenek. A felhasználóknak nincs más dolguk, mint beszkennelni egy-egy híres festményt, és néhány másodperc múlva már háromdimenziós változatban mosolyog rájuk például a Mona Lisa - nyilatkozta a bejelentés kapcsán Chris Yewdall, a DDD-t kifejlesztő csapat egyik vezetője.

A technológiai iparban immár hosszú évek óta folynak különböző kutatási és fejlesztési munkálatok a megjelenítési technológiák háromdimenzióssá alakítása kapcsán, azonban az eddigi kezdeményezések nem igazán értek révbe. A fejlesztések sikeresebbé tétele érdekében a Sharp a Sonyval és néhány egyéb vállalattal társulva idén létrehozta a 3D Konzorciumot, melynek elsődleges feladata a 3D kijelző technológiák hátrányainak kiküszöbölése. Ilyen hátrányok közé sorolható egyébként például az emberi szem túlzott igénybevétele.

A legnagyobb japán mobiltelefonos szolgáltató cég, az NTT DoCoMo nemrégiben piacra dobott egy háromdimenziós képmegjelenítésre képes mobiltelefont, melyben egy az Actius RD3D notebook esetében használatos technológiára épülő, Sharp gyártmányú kis kijelző kapott helyet. A Sharp az elmúlt hónapokban számos Actius RD3D prototípust mutatott be a különböző szakkiállításokon, és most meg is kezdte az újszerű notebook forgalmazását. A vállalat munkatársai egyébként utalásokat tettek arra, hogy a hordozható számítógépek piaca után az asztali rendszerek szektorában is meg szeretnék honosítani a háromdimenziós folyadékkristályos monitorokat.

Kapcsolódó linkek:
Sharp Electronics
1 hozzászólás

Vendég

8 éve, 6 hónapja és 20 napja

Kedves Zsf3fi!Nagyon sze9p a torte1d .Azt szeretne9m ke9rdezni,hogy hol e9s menynie9rt tudok e9telfeste9kes filcet venni?Sehol nem tale1lok,pedig nagy szfckse9gem lenne re1 egy kotta torte1hoz.Előre is kf6szi ha segedtesz,Rita

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaMarduk profiljaWickedSick profiljagery1113 profiljaRomhanyisgabi profilja