A Sega a Sammy játékautomata-gyártó tulajdonába került

2004. május 19.
1.8561
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A japán Sammy pénzbedobós játékautomatákat gyártó vállalat megvásárolja a Sega számítógépes játékfejlesztő és -értékesítő vállalatot 1,4 milliárd dollár értékű részvényügylet keretében.

A Reuters kalkulációjához képes 21 százalékos árfolyamprémiummal létrejött üzlet lehetővé teszi a Sammy számára a Sega játékainak használatát pénzbedobós játékautomatáiban. Tavaly a Sammy hasonló felvásárlási kísérlete kudarcot vallott.

Az egyesülés holding létesítésével történik meg. A Sega Sammy Holdings Inc. 95,3 százalékban a Sammy, a maradék pedig a Sega tulajdonában lesz. Minden Sammy részvényt egy Sega Sammy részvényre, a Sega részvényeket pedig 0,28 Sega Sammy részvényre váltják át. A két alapító részvényeit szeptember 27-én vezetik ki a tokiói tőzsdéről. A két vállalat együttes értékesítési árbevétele meghaladja majd a 440 milliárd jent (3,84 milliárd dollár), azaz lekörözik a rivális Konami csoportot.

A Sega éves nyeresége közel megháromszorozódott tavaly. A Sammy nyeresége 40 százalékkal emelkedett, forgalma pedig 52 százalékkal nőtt tavaly.

A Sega részvénye 1,01 százalékkal magasabban 1000 jenen, a Sammy részvénye pedig 4,84 százalékkal magasabban, 4330 jenen zárt Tokióban a bejelentést megelőzően. A Nikkei 225 index 1,96 százalékos nyereséggel zárt.

Kapcsolódó linkek:
Sega Inc.
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 7 hónapja és 19 napja

Nekem a videojáték fogalma a sega és a nintendo.

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja