A sebezhetetlennek hitt Akamai hibája órákra megbénított több nagy weboldalt

2004. június 17.
1.9001
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Akamai speciális internetes szolgáltató cég infrastruktúrájának megbénulása miatt június 15-én mintegy két órán keresztül elérhetetlen volt a Yahoo, az MSN, a Google, a Microsoft és több más nagy webes portál.

Az Akamai, a világ legnagyobb internetes tartalmakat kezelő vállalkozása éppen azért olyan sikeres, mert leveszi a tartalomszolgáltatók válláról a technológiai feladatokat, így azok jobban koncentrálhatnak magukra a tartalmakra.

A cég gyakorlatilag meghibásodásmentes működést ígér ügyfeleinek, és jelenleg a piac 15%-át birtokolja. Az eddig valóban sebezhetetlennek bizonyult rendszer mostani hibáját az Akamai állítása szerint egy az internet ellen végrehajtott nagyarányú nemzetközi támadás okozta, amely elsősorban az általuk kezelt nagy keresőprogramok, a Yahoo, a Google és a Lycos ellen irányult. A támadás eredményeként mintegy két órán keresztül az említett és egyéb weboldalak nem voltak elérhetők.

A cég szóvivője szerint ugyanakkor névkereső szolgáltatásuk egész végig működőképes maradt. Egyelőre még vizsgálják, hogy a támadás kizárólag az Akamait érintette-e.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja