A Sapphire kínálatában is felbukkant a HD 5870 Eyefinity 6 Edition

2010. április 03.
2.2981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Advanced Micro Devices kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert Sapphire Technology a napokban bejelentette, hogy újabb taggal gazdagodott a videokártyáinak termékpalettája.

Ahogy az már sejthető, a gyártó újdonsága az AMD nemrég bemutatott ATI Radeon HD 5870 Eyefinity 6 Edition modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Sapphire HD5870 Eyefinity 6 Edition típusjelzéssel fog megjelenni. A gyorsító hűtéséről, a dupla kártyahelyet elfoglaló referencia AMD hűtőrendszer gondoskodik.

A Sapphire HD5870 Eyefinity 6 Edition órajelei hűen követik az Advanced Micro Devices ajánlását, vagyis a 40nm-es, 1600 darab stream processzorral felvértezett Cypress grafikus feldolgozó sebességét 850MHz-re hangolták be a mérnökök, a 2048MB GDDR5 VRAM-al épített 256bit-es memóriarendszer pedig az 1200MHz-es frekvencián üzemel, ami 4800MHz-es effektív teljesítményt eredményez. A hátlapi panelen hat darab mini DisplayPort kimenet lett kialakítva, a többkártyás grafikus konfiguráció kiépítését pedig a nyomtatott áramkör ATI CrossFireX csatolófelülete teszi lehetővé.

Az ATI Radeon HD 5000-es széria többi tagjához hasonlóan, természetesen az új videokártya is rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenCL támogatással, de a felszereltségében megtalálható még az ATI Stream, az ATI PowerPlay, a Unified Video Decoder 2 (UVD 2), valamint az Eyefinity technológia is. A Sapphire HD 5870 Eyefinity 6 Edition pontos megjelenési idejéről a gyártó egyelőre nem közölt részleteket, annyit mindenesetre már tudni, hogy 479$ körüli áron lesz beszerezhető.
2 hozzászólás

richie8

7 éve, 7 hónapja

Az ára viszont olcsóbb is, mint a konkurenseké, ha jól emlékszem ott fél ezer euró környékén jártak az árcédulák.

válasz erre

richie8

7 éve, 7 hónapja

És a Sapphire sem fukarkodik, ha eyefinity-s 5870-rőlvan szó

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profilja