A rossz weboldalak károsak az egészségre

2006. december 27.
1.9531
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Mouse Rage Syndrome; ezzel az új betegséggel kell szembenéznie az orvostudománynak.

Ennek kiváltó oka pedig a világhálón fellelhető számtalan rosszul megtervezett weboldal. Brit kutatók szerint károsak lehetnek az emberek egészségére a nem szakszerűen elkészített site-ok, ugyanis az efféle oldalak sokszor még a legtürelmesebb internetezőket is kihozzák a sodrukból. Heves szívdobogás, izzadás, izomrángás, magas vérnyomás és dühkirohanások lehetnek a tünetei az úgynevezett Mouse Rage szindrómának.

Ennek okai kézenfekvőek; ha az internetező lassan betöltődő, átláthatatlan, rikító színekkel tarkított, felugró ablakoktól hemzsegő weboldalra téved, akkor az hatással lehet lelki állapotára, és nyugtalanná, idegessé válik. Némelyek ilyenkor csupán izzadni kezdenek, azonban mások erőteljes ütéseket sújtanak a billentyűzetre vagy az egérre. Legalábbis a brit Social Issues Research Center [SIRC] által közzétett tanulmány ezt igazolja.

A SIRC kutatói összesen 2500 személyt vizsgáltak meg laboratóriumi körülmények között, s ezeknek először egy jól működö honlapot mutattak meg, aztán pedig egy sor a fenti hiányosságokkal rendelkező weblapra kalauzolták őket. A legtöbb tesztszemély stresszes állapotba került ezen site-ok meglátogatása után, és csupán kevesen őrizték meg higgadtságukat.

A felmérést készíttető Rackspace hosting cég bízik abban, hogy ezen eredmények ösztönzőleg hatnak a weboldal-üzemeltetőkre, és változtatásokat eszközölnek majd annak érdekében, hogy növeljék látogatottságukat és megkíméljék az internetezőket a dühkirohanásoktól.
1 hozzászólás

LolZ

11 éve, 7 hónapja és 26 napja

Ez a betegség még ma is létezik.Csak nem kezelik.röhögő smiley Sok idegbeteg élettelen kocka aki szétveri a gépét...röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
totyak profiljamarco profiljaKisember001 profilja