A Respawn Entertainmentnél gyülekeznek az egykori Infinity Ward alkalmazottak

2010. április 23.
1.6571
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
A játékipar már rég látott hasonló botrányt, mint ami az Activision és aranytojó tyúkjának, az Infinity Wardnak, egykori vezérei között tört ki pár héttel ezelőtt.

Az azóta történtekről rendszeresen beszámolunk, így értesülhettetek róla, hogy a két úriember, Jason West és Vince Zampella, új stúdiót alapított Respawn Entertainment néven, és már le is szerződtek az Electronic Artsszal. Közben a "magára hagyott" sikergárda egyre jobban fogyatkozik, hiszen kulcspozíciókban ténykedő alkalmazottak sokasága hagyja/hagyta el a süllyedésnek indult hajót. Eddig csak tippelni mertük, hogy többségük követi régi főnökeiket az új fejlesztőcsapatba, most azonban be is bizonyosodott mindez.

A G4TV tájékoztatása szerint a kilépett tagok közül 7-en is a Respawnnál találtak új otthonra. Ők név szerint Mackey McCandlish és Todd Alderman vezető dizájnerek, Mark Grisby és John Paul Messerly vezető animátorok, Chris Cherubini vezető környezeti művész, valamint Jon Shiring és Rayme Vinson programozók, akik új állomáshelyükön is ezeket a posztokat fogják betölteni. Szépen gyarapszik tehát az új munkabrigád, ám nem lennénk meglepve, ha további dolgozók is követnék a hetek példáját.

Közben az Activision mindent megtesz, hogy magánál tartsa a többi fejlesztőt, amelynek érdekében azt találták ki, hogy aki felmond, az nem kapja meg a jól megérdemelt bónusz juttatását, helyette a helyükön maradók között osztják ki a távozók részét is. Összesen 30 millió dollárról van szó, amely testvérek közt sem kis pénz, az Activision tehát komoly ütőkártyát dobott be. Az már merőben más kérdés, hogy mennyire etikus ez az eljárás...

(A kép a Modern Warfare 2-ből van kiragadva.)
1 hozzászólás

AndrewT

15 éve, 1 hónapja és 19 napja

sokkal egyszerűbb lett volna, ha az IW egy az egyben kiválik az Actision alól, de azt nyilván nem engedhette meg magának egyik fél sem, többek között anyagi megfontolásokból.

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja