Árcsökkenésre várva: lassuló PC eladások

2007. július 23.
1.6481
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Intel napokban várhatóan bejelentésre kerülő árcsökkentését várja a PC piac, így a gyártók és kereskedők is kivárnak.

Az Intel ugyan nem szokta előre bejelenteni árcsökkentési terveit, de a régi iparági szereplők nagyjából tudják, mikor számíthatnak olcsóbb szállítmányokra. Az elemzők szerint most is egy ilyen nagyobb mértékű ármérséklés előtt állunk, és ezt látszik megerősíteni, hogy a gyártók is visszafogták termelésüket. A meg nem erősített hírek hatása végül is az lett, hogy az elmúlt hetekben visszaestek az asztali gépek eladásai. A kereskedők és felhasználók is szívesebben várnak ki, mivel a vásárlási szokások szerint egy előre meghatározott összeget költenének egy adott kategóriájú gépre.

Az árcsökkentés éppen ezért nem igazán a költés mértékét csökkenti, inkább a többi komponens felfejlesztésében ad szabadkezet, legyen az több RAM, vagy jobb DVD-egység. A kiváró hangulatot erősíti az is, hogy az AMD gyenge pénzügyi negyedévével párhuzamosan csökkentette processzorai árát, és már hat kétmagos Athlon modellt kínál a 100 dollár alatti kategóriában. A mostani kiváró hangulatot valószínűleg kisebb felfutás követi majd, ami végső soron a felhasználók érdekeit szolgálja, de a nagy riválisok számára nem kedvező az árháború, az Intel nemrég szintén a vártnál valamivel gyengébb profitot jelentett be, és ennek hatására papírjai 4,8 százalékkal 25 dollár 6 centre estek vissza.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja