Arcfelismerő képességek a PlayStation Eye-ban

2009. július 17.
1.7651
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Mostanában új irányokba kezd elcsúszni a konzolos világ.

A Nintendo Wii eddigi elsöprő sikere bizonyítja, hogy a játékosok igenis éheztek valami újra, valami forradalmira, ahelyett, hogy az utolsó húsz évben lényegileg alig változó irányítási megoldásokat használják tovább, csinosabb, csillogóbb grafikai megvalósítások mellett. Az irányítás forradalmát több oldalról is feszegetik, mindhárom konzolos óriás tett már lépéseket annak érdekében, hogy átalakítsák a jól bevált vezérlési sémákat valami újjá, valami izgalmasabbá.

A Nintendo a WiiMote-tal tarolt, a Sony sem vallott egyértelmű kudarcot a PlayStation 2-höz fabrikált EyeToy kamerával, vagy annak közvetlen utódjával, a PlayStation Eye-jal, így a Microsoft is beszáll egy éven belül az E3-on bejelentett Natallal egy szeletért a tortából. A Sony ezen idő alatt továbbra is a már meglévő, kamerás technológiát csiszolgatja, megtoldotta egy fizikai vezérlővel, felturbózta az EyeToy felbontását és frame rate-jét, így született meg a PlayStation Eye, Sony Wand (nem hivatalos elnevezés) páros, amelyet összedolgozni szintén a júniusi E3 alkalmával láttunk első ízben.

A napokban lebonyolított, brightoni Develop konferencián a Sony ismét előkapta a jövő tavaszi megjelenésre készülődő technológiát és újfent demonstrálta azt a közönségnek. Újabb érdekesség, hogy a Microsoft-os Natalhoz hasonlatosan a PlayStation Eye is képes már felismerni az emberi arcokat, korukat, nemüket, kedélyállapotukat, a fejek irányát, pozícióját, valamint képes elkülöníteni az arc fontosabb területeit, mint például a szemek, az orr és a száj. Ezen tulajdonságok remekül kiegészíthetik majd a mozgásérzékelésen alapuló vezérlési megoldásokat, ám az még a jövő zenéje, hogy ezen képességek milyen játékokban és milyen módon kerülnek kiaknázásra.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja