A Quanta fogja gyártani a százdolláros noteszgépet

2005. december 15.
1.7471
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Massachusetts Institute of Technology (MIT) tegnapi bejelentése szerint a tajvani Quanta technológiai konszernre esett a választásuk az általuk megtervezett százdolláros noteszgép gyártását illetően.

Nicholas Negroponte, a MIT médialaboratóriumának alapítója elmondta, hogy több potenciális jelentkező közül választották ki a Quanta számítógépgyártót, és kijelentette, hogy immár minden, a projekt megvalósíthatatlanságára vonatkozó kételyeik megszűntek.

A kutatási, valamint fejlesztési munkálatokat még a 2006-os esztendő első felében lebonyolítják, és terveik szerint a negyedik negyedévben már el is készülnének az első noteszgépek.

A százdolláros laptopokat az OLPC (One Laptop per Child) iniciatíva az fejlődő országok lakosainak szánja, amelyekben az állampolgárok nagy része nem engedheti meg magának a modern számítástechnikai vívmányok megvásárlását. Negroponte azonban kifejezetten az iskoláskorú gyermekekhez szeretné eljuttatni az olcsó noteszgépet, hogy azok is megismerkedhessenek a számítógépek világával.

A Quanta jelenleg is olyan nagynevű vállalatoknak dolgozik, mint a HP, IBM vagy a Dell is, és az is várható volt, hogy ők kapják a megbízást a noteszgépek legyártására, mivel nemrég írtak alá a MIT-el egy húszmillió dolláros kutatási szerződést.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 6 hónapja és 15 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profiljaManiac profilja