Apple: új duál processzoros G5 munkaállomások, 1,8 GHz órajellel

2003. november 23.
2.3711
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Apple a Power Mac G5 munkaállomásainak új változatait jelentette be: a duál processzoros, 1,8 GHz-es Power Mac G5 és az alacsonyabb árú, egy processzorral rendelkező, 1,6 GHz-es Power Mac G5 számítógépet.

A Power Mac G5 termékcsalád a következő három modellből áll: a duál 2,0-es, a duál 1,8-as és az egy processzoros 1,6 GHz-es Power Mac G5 munkaállomásból. A Power Mac G5 akár 8 GByte tárat is képes kezelni 64-bites számolási teljesítménnyel, mindemellett a 32-bites alkalmazások is natívan futnak.

Minden Power Mac modell a legújabb Mac OS X 10.3 "Panther" operációs rendszerrel rendelkezik, kihasználva a 64-bites technológia előnyeit, ami lehetővé teszi többek között a 4 GByte-os tárkezelési határ túllépését. A Power Mac G5 és a Mac OS X 10.3 operációs rendszer kombinációja mindeddig asztali munkaállomáson el nem ért számítási teljesítményt tesz lehetővé a kreatív szakemberek és tudományos számítások számára. Példaként lehet említeni a DV és SD videóanyagok egyszerre több adatfolyamának valós idejű szerkesztését, lehetőség nyílt számtalan audiósáv egyidejű feldolgozására összetett szűrőkkel és digitális effektekkel, nagy pontosságú számításokat lehet 64-biten ábrázolt számokon végrehajtani.


Az új duál 1,8 GHz processzorral rendelkező Power Mac G5 számítógép minden processzora egymástól független 900 MHz-es előoldali busszal rendelkezik, több mint 14 GBps sávszélességet biztosítva. Mindamellett, hogy magas adatátviteli sebességet szolgáltat a memória felé, ez a nagy sebességű architektúra teszi lehetővé, hogy mindegyik PowerPC G5 processzor tájékozódjon és szükség esetén elérje a másik processzor cache memóriájában tárolt adatot - tovább növelve ezzel a sávszélességet a duál processzorral szerelt számítógépeken.

Kapcsolódó linkek:
Apple Computers
1 hozzászólás

insane012

10 éve, 10 hónapja és 21 napja

csak kár, hogy olyan drágák röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja