Apple Mac Tiger április 29-től

2005. április 14.
1.7661
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Apple bejelentette, hogy április 29-én kiadja Mac OS X operációs rendszerének legújabb, 10.4-es, "Tiger" elnevezésű verzióját.

Az Apple szerint a Tiger több mint 200 új funkcióval rendelkezik, köztük a "Spotlight" alkalmazással, amely gyorskeresést végez a számítógép merevlemezén, az "iChat" elnevezésű azonnali üzenetküldő program új, többszereplős audio- és videokonferenciát támogató változatával, illetve a "Dashboard" online megoldással.

Ennek révén olyan hasznos információk érhetők el közvetlen módon, mint például az időjárás-előrejelzés vagy a valutaárfolyamok. Steve Jobs Apple-vezérigazgató meglehetősen magabiztosan nyilatkozott az új Mac szoftverről, a valaha létrehozott leginnovatívabb és legbiztonságosabb operációs rendszernek nevezve azt. Szerinte a Spotlight és a Dashboard alkalmazások alapvetően fogják megváltoztatni a felhasználói szokásokat, és ennek hatására minden versenytársuk igyekszik majd az ő nyomdokaikon haladni.

A Mac OS X Tiger asztali számítógépes verziója egy felhasználónak 129, maximálisan öt számítógépre telepíthető családi csomagban pedig 199 dollárba kerül majd. Az Apple egy Tiger-iLife-iWork csomagot is forgalomba kíván hozni 249 dolláros áron, ami körülbelül 50 dollárral olcsóbb, mint az alkalmazások külön-külön történő megvásárlása. Az operációs rendszer futtatásához a minimális hardver-követelmény 256 MB memória, G5, G4, vagy G3 processzor, illetve beépített FireWire alkalmazás.

Az asztali verzióval egy időben kiadják a rendszer Unix-alapú szerverekre tervezett változatát is, amely támogatja a 64-bites processzorokat és grid szoftverrel, Web log programmal, illetve az iChat szerverváltozatával is el van látva. A minimálisan 4 GB merevlemezes tárhelyet igénylő szoftver 10 klienshez való licenccel 499, korlátlan számú klienshez pedig 999 dollárba fog kerülni.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Gargameth profiljaXTomiX0029 profiljaKisember001 profiljaBotyi profiljamarco profilja