Apple-kompatibilis az új RealPlayer

2004. január 08.
1.4311
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A RealNetworks bejelentette, hogy teljesen megújítja RealPlayer 10 médialejátszó szoftverét, és egy olyan változattal indul harcba az egyre népesebb piacon, mely többek között az Apple népszerű iTunes rendszerét is képes kezelni.

A jövő vélhetően jelentős online tartalommal bíró médiapiaca napjainkban van formálódóban, egyre több lejátszó jelenik meg az interneten, miközben a Microsoft Windows Media Playerével és a hozzá kötődő formátumokkal egyeduralomra tör.

A kisebb, de jelentős piaci részesedéssel rendelkező fejlesztők leginkább a kompatibilitás növelésével és a rövid reagálási idővel tudják felvenni a versenyt a Microsofttal, hiszen a Media Player helyzeti előnyből indul, annak a Windows operációs rendszernek a része, mely a világ PC-inek több mint 90 százalékán megtalálható.

A RealNetworks másik újdonsága a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n bemutatott RealPlayer Music Store, mely az Apple-féle iTunes sikerén felbuzdulva 99 centtért kínál letöltéseket egy egyre bővülő, jelenleg 300 ezer dalt tartalmazó hangzóanyagból. A RealPlayer 10 iTunes kompatibilitása, valamint a RealPlayer Music Store Apple mintájú működése nem véletlen, jelenleg a számos letöltéskínáló rendszer közül ez a vállalkozás az egyetlen valóban működő és lendületesen növekvő. Az iTunes kezelése egyébként azonnal jogi kérdéseket vet fel, ám a RealNetworks szerint nem másoltak át részeket az Apple Quicktime lejátszójából, így nincs ok aggodalomra.
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 6 hónapja és 19 napja

Ez elég fura és egyben érdekes.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja