Apple iTunes: 50 millió eladott dal, mégsem elég

2004. március 16.
1.1951
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Apple Computer bejelentette, hogy iTunes fizetős zeneletöltő szolgáltatásán keresztül eddig 50 millió dalt adott el, ez nagy siker, ám meg sem közelíti a vállalt céljait, miszerint áprilisra elérnék a 100 milliós határt.

A lemaradás hátterében többek között a Pepsivel közös akció relatív sikertelensége is áll, melytől önmagában 100 millió fizetős letöltést vártak. Az USA-ban forgalmazott, kódolást tartalmazó kupakkal ellátott üvegek azonban egyes államokba csak igen lassan értek el, ráadásul a vásárlók kidolgoztak egy csak "hardverhackelés"-nek nevezett módszert, mely szerint egy bizonyos speciális szögben leolvasható a kupakok jelölése az üveg kinyitása nélkül is.

Steve Jobs Apple-vezérigazgató októberben jelölte meg a 100 milliós határ elérését áprilisra, majd decemberben megerősítette ezt az előrejelzést, melynek teljesítése a március eleji adatok fényében valószínűtlen. Az iTunes ettől függetlenül teljes siker, nem csak azért, mert ez az első valóban tömeges méretekben működő fizetős letöltőszolgáltatás, hanem a heti 2,5 milliós letöltési eredmény miatt is, melynek kapcsán Jobs kijelentette, "egyre nehezebb elképzelni, hogy más szolgáltatások valaha is beérik az iTunes-t".

Kapcsolódó linkek:
iTunes site
1 hozzászólás

Kekmedve

8 éve, 11 hónapja és 7 napja

Hát igen, az ember kapzsi

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaReichert Viktor profiljaWickedSick profiljarDAVE profiljaRobi022 profiljamarco profiljagery1113 profilja