A PowerColor bemutatta új Radeon HD 5750-es gyorsítóját

2009. október 16.
1.5751
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Advanced Micro Devices kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert PowerColor a mai napon bejelentette, hogy újabb taggal gazdagodott a videokártyái kínálata.

A frissen beharangozott újdonság az AMD ATI Radeon HD 5750-es modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig PowerColor PCS HD5750 Premium Edition típusjelzéssel fog felbukkanni. A gyorsító hűtéséről egy a ZEROtherm műhelyéből kikerült, dupla kártyahelyet elfoglaló hűtőrendszer gondoskodik, ami egy 6mm-es hővezető csővel és egy 70mm-es ventilátorral van felszerelve.

A PowerColor PCS HD5750 Premium Edition 720 darab stream processzorral felvértezett, 40nm-es Juniper grafikus feldolgozójának sebességét 700MHz-re hangolták be, az 1024MB RAM-al szerelt 128bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig az 1150MHz-es frekvencián üzemel (4600MHz-es effektív teljesítmény). A videokártya hátlapi paneljén két DVI, egy HDMI, és egy DisplayPort csatlakozó lett elhelyezve, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik a már jól ismert ATI CrossFireX csatolófelület sem, így kiépíthető akár a többkártyás grafikus konfiguráció is. A gyorsítóhoz a gyártó mellékel még egy kupont is, aminek birtokában a felhasználó majd letöltheti a DiRT 2 játék teljes értékű változatát. Az újdonság természetesen rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenCL támogatással, de a kínálatában szerepel az ATI Stream, Unified Video Decoder 2 (UVD 2), valamint az új Eyefinity technológia is. A PowerColor PCS HD5750 Premium Edition várhatóan október 30-án fog megjelenni a boltok polcain 139$ körüli áron.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljarDAVE profiljamarco profilja