A PowerColor bemutatta új HD 5670-es videokártyáit

2010. január 14.
1.9031
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Advanced Micro Devices kizárólagos videokártya partnereként ismert PowerColor a mai napon bejelentette, hogy nem kevesebb, mint két újabb taggal gazdagodott a grafikus gyorsítóinak termékpalettája.

A két újdonság az AMD mai napon bejelentett, legújabb fejlesztésű ATI Radeon HD 5670-es modelljére épül, a boltok polcain pedig PowerColor Radeon HD 5670 típusjelzéssel fognak megjelenni. A két modell technikai paraméterei teljes egészében megegyeznek, különbség mindössze csak az alkalmazott videomemória mennyiségében van.

Az újdonságok hűtéséről az Arctic Cooling műhelyéből kikerült, dupla kártyahelyet elfoglaló hűtőrendszer gondoskodik. A PowerColor Radeon HD 5670-es kártyák órajelei hűen követik az AMD ajánlását, vagyis a 400 darab stream processzorral felvértezett 40nm-es Redwood grafikus feldolgozók sebességét egységesen 775MHz-re hangolták be. A 128bit-es GDDR5 memóriarendszerek változattól függően 512MB vagy 1024MB RAM-al vannak építve, a frekvenciájukat pedig 1000MHz-re állították a mérnökök (4000MHz-es effektív teljesítmény). A videokártyák hátlapi paneljén egyformán egy D-Sub VGA, egy DVI és egy DisplayPort kimenet kapott helyet, de a nyomtatott áramkörökön kialakított CrossFireX csatolófelületnek köszönhetően kiépíthető akár a többkártyás grafikus konfiguráció is.

A grafikus gyorsítók természetesen rendelkeznek teljes körű DirectX 11 támogatással, de a felszereltségükből nem hiányzik a már jól ismert ATI Stream, a Unified Video Decoder, valamint a legújabb Eyefinity technológia sem. Az új PowerColor Radeon HD 5670-es videokártyák várhatóan az elkövetkező hetekben fognak felbukkanni az üzletek kínálatában 100$ körüli áron.
6 hozzászólás

Hori a (hun)

15 éve, 6 hónapja és 4 napja

RED írta:
Mert a másikat az AC hűtés sarka pont takarja. kacsintó smiley De van olyan is, ahol az interfész hiányzik a NYÁK-ról, mert a kari szoftveres CrossFireX-et viszi. Ja, és igen, én vagyok az oldalon a teches... röhögő smiley
köszi a választröhögő smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

15 éve, 6 hónapja és 5 napja

[Tiltott felhasználó!]

Hori a (hun)

15 éve, 6 hónapja és 5 napja

RED írta:
Ez is bírja a hármas CF-t kacsintó smiley
De csak 1 csatlakozófelület látszik a képen

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

15 éve, 6 hónapja és 5 napja

[Tiltott felhasználó!]

Hori a (hun)

15 éve, 6 hónapja és 5 napja

Sztem a 3 kártyásnak van, de RED a hardverszakértő ha jól gondolomröhögő smiley

válasz erre

Hori a (hun)

15 éve, 6 hónapja és 5 napja

Naon érdekes h az én kártyám egy ezressel kevesebb, de mégis 2 db CrossfireX van. RED te biztos tudod rá a megoldástkacsintó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profiljaiPet profilja