A PowerColor bejelentette új HD5770 Single Slot gyorsítóját

2010. augusztus 01.
1.8891
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Advanced Micro Devices kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert PowerColor a napokban bejelentette, hogy újabb taggal gazdagodott a videokártyáinak termékkínálata.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság az AMD ATI Radeon HD 5770-es modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig PowerColor HD5770 Single Slot típusjelzéssel fog felbukkanni (AX5770 1GBD5-IDH gyári modellszám). Ahogy arról már a neve is árulkodik, az új gyorsító különlegessége, hogy egy egyetlen kártyahelyet elfoglaló aktív hűtőrendszerrel van felszerelve, így a szűkösebb számítógépházzal rendelkező felhasználóknak is ideális választást jelenthet.

Az új PowerColor HD5770 Single Slot 40nm-es gyártástechnológiával előállított grafikus feldolgozója 800 darab Stream processzorral, 40 darab textúrázó egységgel, 64 darab Z/Stencil ROP és 16 darab Color ROP egységgel van felvértezve, az 1024MB GDDR5 VRAM-ot pedig egy 128bit-es memóriainterfészen keresztül érheti el. A videokártya órajelei hűen követik az Advanced Micro Devices ajánlását, vagyis a GPU sebességét 850MHz-re hangolták be a mérnökök, a 128bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig az 1200MHz-es valós frekvencián üzemel, ami 4800MHz-es effektív teljesítményt eredményez. A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított DVI, HDMI és DisplayPort kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, a négyutas grafikus konfiguráció kiépítését pedig a nyomtatott áramkör ATI CrossFireX csatolófelülete teszi lehetővé.

A gyorsítókártya természetesen rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenCL támogatással, de a felszereltségéből nem hiányzik még az ATI Stream, a második generációs Unified Video Decoder (UVD 2), az ATI PowerPlay, valamint az Eyefinity technológia sem. Az új PowerColor HD5770 Single Slot szállítása várhatóan augusztus 13-án fog megkezdődni, az áráról viszont a gyártó egyelőre sajnos nem közölt információt.


A PowerColor bejelentette új HD5770 Single Slot gyorsítóját - 2. kép

nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljaXTomiX0029 profilja