A Point of View bejelentette az új Mobii Ion 230 netbookját

2009. július 21.
1.6321
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Korábban már beszámoltunk róla, hogy az nVidia kizárólagos grafikus kártya partnereként ismert Point of View egy új ultrahordozhatót készül piacra dobni, a mai napon viszont a gyártó hivatalosan is bejelentette az új netbookot.

A gép Point of View Mobii Ion 230 típusjelzéssel fog megérkezni a boltok polcaira, és különlegessége, hogy az Intel Atom processzorát az nVidia Ion chipkészletével párosították. Az újdonság mindössze 254 X 189 X 39mm-es méretekkel, valamint alig 1,4kg-os súllyal büszkélkedhet.

A netbook egy 10,2 inches szélesvásznú kijelzővel van ellátva, ami az 1024 X 600-as (WSVGA) natív felbontást képes kezelni, a keretében pedig egy 1,3M pixeles webkamera található. A Point of View Mobii Ion 230 az nVidia MCP7A chipkészlet köré épül, és a fent említett Intel központi feldolgozó 1,6GHz-es Atom 230-as változatával vértezték fel, amit egy 1GB RAM-ot tartalmazó DDR2 memóriarendszerrel társítottak. A képi megjelenítésért az integrált nVidia GeForce 9400 grafikus processzor felel, aminek köszönhetően a gép könnyedén megbirkózik a teljes HD felbontású videotartalmakkal is, és a kínálatából természetesen nem hiányzik az nVidia PureVideo HD, és CUDA technológia sem. Az adatok tárolásáról egy 160GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik, a különböző hálózatok elérését pedig egy Gigabit LAN vezérlő, egy 802.11b/g szabványú WiFi modul, és egy opcionális Bluetooth 2.0 adapter garantálja. A külső részen található egy több formátumot kezelő kártyaolvasó, egy RJ-45 LAN, két USB 2.0, egy HDMI, valamint az audiorendszer csatlakozói. Az energiaellátást egy hatcellás 4400mAh teljesítményű akkumulátor biztosítja, ami a Point of View adatai szerint négy óra folyamatos üzemidővel képes felruházni a netbookot. A gépet egy előtelepített Linux operációs rendszerrel szállítja a cég. A Point of View Mobii Ion 230 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre nem közölt információt.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profilja