A PlayStation 3-é a jövő

2004. március 10.
1.8831
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Elemzők szerint a 3.

generációs játékkonzolok európai piacán a Sony jelentősen maga mögé fogja utasítani riválisait, a Microsoftot és a Nintendót. A 2005-re várható PlayStation 3 teljesítménye akár 1000-szerese is lehet a jelenlegi modellekének. Tony Scott, az Informa Media csoport által készített riport szerzője azt jósolja, hogy 2010-re 32 millió PlayStation 3 játékkonzolt fognak értékesíteni Európában, szemben a Microsoft 10, és a Nintendo 5 milliós eladásaival.

A Sony valószínűleg igyekszik majd kiaknázni a PlayStation 2 népszerűségéből adódó piaci előnyét, míg azonban a Nintendo elsősorban játékainak fejlesztésére összpontosít, a japán szórakoztató elektronikai óriás komoly versenyre számíthat majd a Microsoft részéről a processzorok teljesítménye és az online alkalmazások terén. A játékkonzolok következő generációja a jóval nagyobb teljesítményen kívül valószínűleg számos újítást is kínál majd. Ilyen lehet például az előbb említett online funkció, vagy a hang-, és mozgásfelismerő rendszer, amely sokkal inkább társas műfajjá teheti a játékot, fogyasztók újabb rétegeit nyerve meg ezáltal. A Sony már ért el sikereket Eye Toy kamerájával, amely lehetővé teszi, hogy a játékos testének mozgása révén irányítsa a játékot.

Az Informa Media szerint a jelenlegi játékkonzolok sem tűnnek majd el egyik pillanatról a másikra, hanem valószínűleg az évtized végéig forgalomban maradnak majd.
1 hozzászólás

Shade

9 éve, 7 hónapja és 26 napja

És kb így is lett

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

GamePlay profiljaManiac profiljadarkomen profilja