A Pioneer Computers bemutatta új DreamBook Lite E10 noteszgépét

2010. május 20.
1.7291
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Pioneer Computers Australia a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a mini noteszgépeinek termékpalettáját.

A frissen reflektorfénybe került újdonság Pioneer Computers DreamBook Lite E10 típusjelzéssel fog felbukkanni az üzletek kínálatában, és különlegessége, hogy a kategóriájánál már megszokott Intel Atom processzor helyett már egy ARM alapú központi egységgel van tervezve. A gép egy 10,1 inches szélesvásznú kijelzővel van felszerelve, ami az 1024 X 600-as (WSVGA) natív felbontással rendelkezik.

A képernyő keretéből természetesen nem hiányzik a már jól megszokott webkamera 0,3M pixeles változata, valamint a mikrofon sem. Az új netbook mindössze 580 grammos súllyal büszkélkedhet, viszont a pontos méretét egyelőre még sajnos nem tudni, mivel a hivatalos honlap az igen meglepő 565 X 260 X 440 milliméteres paramétereket közli. A Pioneer Computers DreamBook Lite E10 borítása alatt egy 533MHz-es VIA 8505-ös központi feldolgozó található, ami mellé 128MB rendszermemóriát társítottak a tervezők. A képi megjelenítésért az integrált VIA grafikus chip felel, az adatok tárolásáról pedig egy 2GB vagy egy 4GB kapacitású flash alapú háttértároló gondoskodik.

A noteszgép hálózati rendszerét egy 10/100-as Ethernet vezérlő, egy 802.11b/g szabványú WiFi modul, és egy opcionális 3G egység alkotja. A külső részen található egy SD formátumra felkészített kártyaolvasó, három darab USB 2.0, valamint egy RJ-45 LAN csatlakozó. Az operációs rendszerek választékában a Microsoft Windows CE 6.0 és a Google Android szerepel. A hivatalos adatok szerint a standard akkumulátor három óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. Az új Pioneer Computers DreamBook Lite E10 már megtalálható a külföldi boltok polcain 173$ körüli áron.


A Pioneer Computers bemutatta új DreamBook Lite E10 noteszgépét - 2. kép

nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja