A Pioneer bemutatta legújabb külső DVD íróját

2009. július 30.
3.0481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A patinás hírnevű Pioneer Electronics a napokban bejelentette, hogy újabb számítógép kiegészítővel bővítette ki a termékpalettáját.

A frissen bemutatott periféria egy hordozható DVD író, ami apró külseje miatt inkább egy tömzsibb CD tokra hasonlít. A Pioneer DVR-XD09 típusjelzéssel ellátott újdonság mindössze 133 X 133 X 14,8mm-es méretekkel, valamint alig 240g-os súllyal büszkélkedhet, ami miatt elsősorban az optikai meghajtó nélküli netbook és ultrahordozható tulajdonosoknak jelenthet ideális választást.

Az új Pioneer DVR-XD09 2MB-os átmeneti tárolóval van felszerelve, és a számítógép standard USB 2.0 csatlakozójára kapcsolható. Az új optikai meghajtó a DVD lemezeken kívül természetesen kezelni tudja a hagyományos CD médiákat is. A meghajtó 8X-os maximális írási sebességgel rendelkezik a DVD-R/+R és a DVD+RW lemezeknél, a DVD-R DL/+R és DVD-RW formátumoknál 6X-os, a DVD-RAM-oknál 5X-ös, a CD-R és CD-RW-knél pedig 24X-es teljesítmény jellemzi. Az olvasási sebessége DVD-ROM SL/DL, DVD-R/+R, DVD-RW/+RW, DVD-R DL/+R DL lemezeknél 8X-os, DVD-RAM-nál 5X-ös, a CD formátumoknál pedig 24X-es. A dobozban a gyártó mellékeli még a népszerű Nero író szoftvert is, így a felhasználó akár azonnal hozzáfoghat a meghajtó használatához. Az író kompatibilis a Microsoft Windows Vista, a Windows 2000, a Windows XP, és a Windows Me operációs rendszerekkel. Az új Pioneer DVR-XD09 várhatóan augusztusban fog megjelenni a boltok polcain 80$ körüli áron.
2 hozzászólás

juhaszandor

11 éve, 5 hónapja és 25 napja

Tardief88 írta:
Manapság nem túl nagy szükség van a dvd íírókra meglepett smiley
Nem is tudom mikor használtam utoljára. Szerintem csak akkor mikor telepítettem a winfowst meglepett smiley
Nekem pont mostanában kellett volna a dvd írót használni, erre kiderült, hogy a laptop dvd-írók nem zárják le rendesen a lemezeket, ezért nem minden eszköz tudja beolvasni őket... -.-

válasz erre

Tardief88

11 éve, 5 hónapja és 25 napja

Manapság nem túl nagy szükség van a dvd íírókra meglepett smiley
Nem is tudom mikor használtam utoljára. Szerintem csak akkor mikor telepítettem a winfowst meglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja