A Phoenix új generációs BIOS-okat fejleszt

2003. november 28.
1.4891
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A valahol a számítógépek operációs rendszere és hardvermegoldásai között elhelyezkedő BIOS (Basic Input/Output System) az elmúlt években, illetve évtizedekben nem sokat változott, most azonban a Phoenix Technologies meg kívánja újítani a BIOS-t.

A világ legnagyobb BIOS-fejlesztő cégei között nyilvántartott Phoenix Technologies a napokban bejelentette azon első új generációs BIOS-át, mely a korábbi hasonló megoldásoknál nagyobb biztonsággal és könnyebb használhatósággal kecsegteti a felhasználókat.

A hangzatos nevű Core Managed Environment (CME) TrustedCore NB a Phoenix Technologies első Core System Software (CSS) kategóriájú szoftvere, mely adottságait tekintve alaposan túlmutat a jó öreg BIOS-on. Az új megoldást a gyártó elsősorban a notebookok, illetve a Tablet PC-k piacára szánja.

A Phoenix Technologies új megoldásának legnagyobb előnye nem más, mint, hogy segítségével a vállalati hordozható számítógépek esetében megakadályozható az adatlopás, az adatvesztés, illetve az illetéktelen számítógép és hálózat használat. A vállalat munkatársai a mostani bejelentés kapcsán elmondták, hogy a speciális szoftver hamarosan az asztali számítógépek, a munkaállomások, a hagyományos szerverek, a pengeszerverek (blade), illetve a beágyazott rendszerek piacát is meg fogja hódítani. A Phoenix Technologies céljai közé tartozik a DRM technológiák BIOS-ban történő meghonosítása, illetve a BIOS és a Microsoft-féle Windows operációs rendszerek minden eddiginél szorosabb integrációja.

A vállalat CSS megoldása lényegében egy olyan újgenerációs BIOS, mely rendkívül összetett kapcsolatot épít ki az operációs rendszer és a hardverelemek között, ily módon számos új távoli felügyeleti és karbantartási lehetőséget biztosítva a rendszeradminisztrátorok számára. A CSS kifejlesztésére egyébként a Phoenix Technologies által indított Device-Networked Architecture (D-NA) projekt keretein belül került sor, és a CSS általánosságban véve megfelel a manapság oly divatos "megbízható számítástechnika" elvárásainak. A vállalat egyébként ígéretet tett arra, hogy az első CSS kompatibilis asztali számítógépek már tavasszal meg fognak jelenni a kereskedelmi forgalomban.

Kapcsolódó linkek:
Phoenix Technologies
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 7 hónapja és 12 napja

Gondolom most is ezt használjuk.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Gargameth profiljamarco profilja