Advertisement

A PC-gyártók új piacok felé kívánnak nyitni

2003. szeptember 29.
3.2711
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A személyi számítógépek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó cégek közül mostanság egyre több szeretne terjeszkedni egy új piaci szegmens, a fogyasztói elektronikus eszközök egyre dinamikusabban fejlődő szektora felé, ezzel párhuzamosan pedig a két szegmens határai kezdenek elmosódni.
Advertisement

Magyarul a mindeddig szinte kizárólag komplett PC-ket, illetve számítógép-alkatrészeket gyártó vállalatok a jövőben többek közt különböző televíziós készülékeket, zenelejátszó berendezéseket, illetve egyéb hasonló termékeket is fel kívánnak venni termékskálájukba.

A számítógépgyártók többsége a közeljövőben meg fog jelenni a fogyasztói elektronikus eszközök piacán - vélekedik Scott McGregor, a mindkét említett piacra számos félvezető terméket szállító Philips Semiconductor International elnök-vezérigazgatója.

A személyi számítógépek és a fogyasztói elektronikus berendezések piacának összemosódása egyébként már évekkel ezelőtt megkezdődött, amikor is az Apple Computer piacra dobta iPod típusjelzésű hordozható digitális zenelejátszóját, illetve amikor a Sony megvetette a lábát a PC-s piacon. Mostanság már a mobiltelefonok gyártásával foglalkozó cégek is új piaci szegmensek irányába próbálnak nyitni, hiszen például a Nokia és a Sony Ericsson a közelmúltban digitális zenelejátszási képességekkel, illetve fejlett internet szolgáltatásokkal rendelkező mobil készülékeket dobott piacra.

A nagyobb számítógépgyártó vállalatok közül a Gateway májusban számos vadonatúj fogyasztói elektronikus termékről rántotta le a leplet, többek közt folyadékkristályos kijelzővel szerelt televíziós készülékekről, valamint házimozi rendszerekről, a Dell pedig az elkövetkezendő hónapokban kíván megjelenni ebben a számára lényegében teljesen új piaci szegmensben. A Dell egyébként a Gateway-hez hasonlóan különös figyelmet kíván szentelni az LCD televízióknak. David Hsieh, a DisplaySearch piackutató cég igazgatója szerint az idei esztendőben a Gateway és a Dell mellett számos egyéb PC gyártó is LCD televíziós újdonságokkal fog megjelenni a piacon.
Advertisement
21 hozzászólás

ColeCollins

5 éve, 6 hónapja és 2 napja

A nyitás mindig is a fejlődés egyik legfontosabb kulcsa volt!

válasz erre

xpforever

6 éve, 5 hónapja és 13 napja

teglasdavid írta:
Kína csak másolni tud ?
Igen, de azért vannak minőségi termékek, pl. Xiaomi is.

válasz erre

sutiszorny19

6 éve, 5 hónapja és 21 napja

"új piac" a hírös kínai xcube játékkonzol

válasz erre

becsehely

6 éve, 6 hónapja és 3 napja

Végül megvalósult mindez. Sok haszontalan eszköz megszületett, és sok hátrányt is teremtett a programozók gyenge minőségű szoftvereik. Ettől függetlenül szükségszerű volt ez a fajta elterjedés is.

válasz erre

bottini

6 éve, 6 hónapja és 5 napja

Jó az a Kína akkor is ha csak másol.

válasz erre

teglasdavid

7 éve, 5 hónapja és 23 napja

Kína csak másolni tud ?

válasz erre

Couretto

7 éve, 8 hónapja és 23 napja

Már mindent másolnak a kínaiak szóval m1

válasz erre

kpal

8 éve, 27 napja

Kezdenek összefolynia technikai kütyük mára.

válasz erre

Gabor170

8 éve, 1 hónapja és 5 napja

Tardief88 írta:
Gondoljatok bele, milyen nehéz is lenne megjósolni mi lesz az állás 2023-ban.
Hát igen, elképzelni sem lehet.

válasz erre

Ravor

8 éve, 1 hónapja és 7 napja

Az Apple itt még csak a kis iPod zenelejátszóját adta ki A kis édes Iszonyatosan nagy nosztalgia ezeket így visszaolvasni és látni, hogy miként változott meg a piac és a technológia ezen a téren

válasz erre

juhaszandor

8 éve, 1 hónapja és 21 napja

rDAVE írta:
Szerintem meg pont azokat jó olvasni, amik nem jöttek be, most jó nagy baromságnak tűnhet némelyik.
Az a durva, hogy 1-1 ember gondol valamit, és az egyiknek lesz csak igaza. Aztán készül a film arról, hogy mekkora nagy zseni. Nem sokon múlik... De amúgy visszatekinteni jó érzés.

válasz erre

Tardief88

8 éve, 2 hónapja és 21 napja

Gondoljatok bele, milyen nehéz is lenne megjósolni mi lesz az állás 2023-ban.

válasz erre
12a(z) 2 -ből
Advertisement
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Marduk profiljaGrifid profiljamarco profilja