A Patriot bemutatta legújabb Inferno SSD tárolóit

2010. május 15.
1.8891
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az elsőrangú memóriarendszereiről és flash alapú adattárolóiról ismert Patriot Memory a napokban bejelentette, hogy újabb szériával bővítette ki a szilárdtest-meghajtóinak termékpalettáját.

Az újonnan reflektorfénybe állított sorozat Patriot Inferno típusjelzéssel fog felbukkanni az üzletek kínálatában, és különlegessége, hogy már a SandForce SF-1200-as sorozatú kontrollerével van tervezve. Az új szériának jelenleg két tagja van, amik mindössze a tárolókapacitásukban különböznek.

Az új Patriot Inferno meghajtók 2,5 inches kialakítással lettek tervezve, a számítógéphez pedig egy SATA II interfészen keresztül csatlakoztathatóak, de természetesen visszafelé kompatibilisek a korábbi SATA rendszerekkel is. A háttértárolók egységesen MLC (multi-level cell) NAND flash memóriamodulokból épülnek fel, és a fent említett SandForce SF-1222-es vezérlővel vannak felvértezve. Az új széria két tagja 100GB (PI100GS25SSDR) és 200GB (PI200GS25SSDR) adatot képes tárolni, a különleges kialakításuknak köszönhetően pedig egyformán 285MB/s-os szekvenciális olvasási, valamint 275MB/s-os szekvenciális írási teljesítménnyel büszkélkedhetnek.

Az újdonságok felszereltségéből természetesen nem hiányzik a TRIM támogatás sem, a mellékelt beépítőkeretnek köszönhetően pedig a meghajtók minden gond nélkül telepíthetőek az asztali gépek 3,5 inches tárolóhelyére is. A gyártó öt év garanciát vállal a termékekre, és a hivatalos adatok szerint 1,5 millió óra MTBF jellemzi őket (üzemidő meghibásodás előtt). Az új Patriot Inferno SSD tárolók már megrendelhetőek a nagyobb külföldi webáruházaktól 370$-os (100GB-os modell) és 679$-os áron (200GB-os változat).
3 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 1 napja

Jézusom, ilyen magas árak mellett inkább hanyagolom az inferno,t habár nagyon meggyőző SSD-k, bőven van elérhetőbb árú a konkurensek között.

válasz erre

Joe

15 éve, 1 hónapja és 18 napja

csak ne 679(~148.000 Ft) dodó lenne szomorú smiley

válasz erre

marco

15 éve, 1 hónapja és 18 napja

Nah, 200 giga azmár jó. Kezd barátságos lenni az ssd-k mérete.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
VaPe profiljaKisember001 profilja