A Paramount és a DreamWorks a HD DVD-t választotta

2007. augusztus 22.
1.8861
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Viacomhoz tartozó Paramount Pictures és a DreamWorks Animation SKG Inc bejelentették, hogy ezentúl kizárólag HD DVD formátumban adják ki utolsó generációs, nagy felbontású DVD-iket.

A döntés igen meglepő annak fényében, hogy az utóbbi időben sorra a rivális Blu-ray formátum fölényéről, illetve jobb piaci szerepléséről szóló hírek látnak napvilágot. Kelley Avery, a Paramount Home Entertainment elnöke a Reutersnek nyilatkozva azzal indokolta a lépést, hogy HD DVD formátum a fogyasztóknak olcsóbb lejátszókat és jobb minőséget, a gyártóknak és filmforgalmazóknak pedig alacsonyabb előállítási költségeket kínál.

Márpedig Avery szerint ezek a szempontok együttesen döntőek lehetnek a minden eddiginél nagyobb forgalmat ígérő idei év végi időszakban. A legolcsóbb Amerikában kapható HD DVD lejátszó 299, míg a legolcsóbb Blu-ray eszköz 499 dollárba kerül. Emellett sok, főleg régebbi Blu-ray lejátszó nem támogatja az interaktív alkalmazásokat kínáló extra funkciókat. Ennek ellenére, főleg a Blu-ray optikai meghajtóval ellátott PlayStation 3 játékkonzol jóvoltából, statisztikai adatok alapján mostanáig kétszer annyi Blu-ray fimet adtak el a tengerentúlon, mint HD DVD-t.

A Universal korábban mindkét kéklézeres formátumban megjelentetett filmeket, a Shreket is készítő DreamWorks pedig egész mostanáig nem kötelezte el magát egyik platform mellett sem. Jelenleg a legtöbb hollywoodi filmstúdió, például a Twentieth Century Fox, az MGM, a Walt Disney és persze a Sony Pictures is kizárólag Blu-ray lemezen ad ki HD filmeket, csupán a Universal ragaszkodik kezdettől a HD DVD-hez, míg a Warner egyelőre mindkét formátumot támogatja. A Paramount és a DreamWorks ünnepekre tartogatott dobásai között szerepel a Shrek 3, a Jégi Dicsőségünk ("Blades of Glory"), valamint a Transformers is, amelyek még az ősszel kiadásra kerülnek HD DVD-n a tengerentúlon.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja