A Panasonic piacra dobta megújult Toughbook 19-es noteszgépét

2010. május 27.
1.6481
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Panasonic a napokban bejelentette, hogy újabb hordozható gépe újult meg.

A frissen reflektorfénybe állított noteszgép a gyártó nagy népszerűségnek örvendő Panasonic Toughbook 19-es modellje, ami a ráncfelvarrásnak köszönhetően immár az Intel új Core i5-ös processzorával dicsekedhet. Az újdonság hordozhatóságára nem lehet panasz, ugyanis mindössze 215,9 X 271,7 X 48,2 milliméteres méretekkel rendelkezik, ami mellé 2,3 kilogrammos tömeg társul.

Az új Panasonic Toughbook 19 természetesen örökölte elődjének magnézium ötvözetű borítását, és megfelel a szigorú MIL-STD-810G, MIL-STD-461F, valamint IP65 szabványoknak is, így többek között minden sérülés nélkül képes elviselni közel két méteres zuhanásokat is. A mini laptop egy 10,4 inches érintőkijelzővel van felszerelve, ami az 1024 X 768-as natív felbontást képes kezelni, az elforgatható kialakításának köszönhetően pedig a gép használható akár tábla PC-ként is. A képernyő keretéből persze nem hiányzik a már jól megszokott webkamera autófókuszos 2,0M pixeles változata, valamint a mikrofon sem. A rendszer a fent említett Intel központi feldolgozó 1,2GHz-es Core i5 540UM változatával van felvértezve (Turbo Boost-al üzemelhet 2,0GHz-en is), ami mellé egy 2GB RAM-al feltöltött DDR3-as memóriarendszert társítottak a mérnökök (8GB-ig bővíthető). Az adatok tárolásáról egy 160GB-os hagyományos merevlemez, vagy igény esetén egy 128GB-os szilárdtest-meghajtó (SSD) gondoskodik.

A notebook hálózati rendszerét egy Gigabit Ethernet vezérlő, egy 802.11a/b/g/n szabványú WiFi, egy GPS egység, egy Bluetooth 2.1 + EDR adapter, egy 56k modem, és egy opcionális Gobi 2000-es mobil szélessávú modul alkotja. A külső részen található egy PC Card és egy ExpressCard 54 slot, egy SD formátumot kezelő kártyaolvasó (SDHC kompatibilis), egy port replikátor, egy D-Sub VGA, egy soros, két darab USB 2.0, egy 1394a FireWire, egy RJ-45 LAN és egy RJ-11 modem, valamint az audiorendszer fejhallgató és mikrofon csatlakozója. Az újdonságot egy előtelepített Microsoft Windows 7 Professional operációs rendszerrel (Windows XP downgrade opcióval), és egy 5600mAh teljesítményű akkumulátorral szállítja a cég, ami a hivatalos adatok szerint nem kevesebb, mint kilenc óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. A megújult Panasonic Toughbook 19 szállítását már megkezdte a gyártó, az üzletek kínálatában pedig 3399$-os indulóáron fog felbukkanni.
1 hozzászólás

Shade

15 éve, 14 napja

Aztamindenit, hát ez...érdekesen néz ki. meglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja