A Novell befejezte a SUSE LINUX felvásárlását

2004. január 19.
1.4921
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Novell befejezte a SUSE LINUX felvásárlását, így a Linux rendszerekhez is elérhetővé válik a világméretű műszaki támogatás és képzés, valamint az iparágon belül vezető szintű hálózati és biztonsági szolgáltatás.

Ez vonzó alternatívát kínál azon cégek számára, akik ki szeretnék használni a nyílt forráskód számos előnyét. A Novell a vállalati megoldások szerverektől az asztali gépekig terjedő teljes skáláját kínálja a Linux platformra.

A 210 millió dolláros készpénzügylet megnyitja annak az 50 millió dolláros IBM befektetésnek a lehetőségét is, melyet november 4-én jelentettek be.

"A Novell globális jelenléte és a vállalati szoftverek területén szerzett ismeretei a SUSE LINUX technológiáival kombinálva a Novellt egycsapásra a legerősebb vállalati Linux szállítóvá teszi," - mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója. "A Novell ügyfelei már régóta kértek bennünket, hogy kiváló hálózati szoftverünkkel és támogatási rendszerünkkel segítsük a Linuxot. Most még tovább megyünk - a piac egyik legjobb Linux disztribúcióját kínáljuk. A Linux rendszerek bevezetése iránt érdeklődő ügyfeleink - akár adatközpontként, akár munkaállomásként szeretnék használni a Linuxot - a Novelltől megkaphatják azt, amire vállalati informatikai rendszereikben szükségük van." "2004. a Linux éve lesz," - tette hozzá Szittya.

"A SUSE LINUX magyarországi irodája, mely az elmúlt években úttörő szerepet vállalt a Linux egyéni és vállalati felhasználók körében történő elterjedésében, továbbra is aktívan folytatja a SUSE LINUX termékvonal támogatását" - nyilatkozta Dr. Szentiványi Gábor, az ULX Kft. ügyvezetője, a SUSE LINUX magyarországi irodájának vezetője. "A támogatás a kereskedelem mellett a terméktámogatást, az oktatást, a honosításokat és egyéb értéknövelt szolgáltatások nyújtását jelenti a továbbiakban is."

A SUSE LINUX egy termékdivízióvá válik a Novellen belül, melynek értékesítési és marketing tevékenységét a Novell meglévő, földrajzi alapon szerveződő üzleti egységei és a SUSE LINUX jelenlegi értékesítési és marketing személyzete látja el. A Novell megtartja az erős SUSE LINUX márkanevet. Miközben a SUSE LINUX megtartja szerkezetét a Novellen belül, a felvásárlás - a Ximian nyílt forráskód vállalat 2003. augusztusi felvásárlásához hasonlóan - a Linux bevezetésének elősegítését és a Novell termékcsaládhoz illesztését szolgálja. A SUSE LINUX mérnökei szorosan együttműködnek a Novell termékcsapataival annak biztosításához, hogy a közös fejlesztési tevékenység összhangban legyen.

"Elkötelezettségünk a nyílt forráskódhoz kapcsolódik, nem egy általunk értékesített termékhez," - mondta Szittya. "A SUSE LINUX és a Ximian felvásárlásával a piac néhány legjobb nyílt forráskód fejlesztőjét tudhatjuk sorainkban, és ki szeretnénk használni ezeket a képességeket a teljes termékvonal fejlesztéséhez."

Kapcsolódó linkek:
Novell
Suse Linux AG.
2 hozzászólás

rDAVE

11 éve, 6 hónapja és 19 napja

italianman írta:
Tehát itt kezdődött a visszaesés.
Milyen visszaesés?

válasz erre

italianman

11 éve, 6 hónapja és 19 napja

Tehát itt kezdődött a visszaesés.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Remulto profiljaManiac profiljamarco profiljaBotyi profilja