Anonim keresések az Ask.com-mal

2007. július 22.
1.9411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Ask.com keresőszolgáltató egy olyan új funkcióval bővítette internetes keresőjét, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy megőrizzék névtelenségüket.

Ez technikailag azt jelenti, hogy amennyiben valaki az Ask Eraser alkalmazást választja, akkor az Ask.com nem tárol semmilyen információt az adott számítógépről végrehajtott keresésekről. Az internetes tartalomszolgáltatók adatmegőrzési gyakorlata sokat vitatott kérdés lett az utóbbi időben, amióta az Európai Unió kifogásolta azt, hogy a Google túl sokáig tárolja a felhasználói szokásokról árulkodó információkat. Ennek hatására a cég 18-24 hónapra csökkentette ezt az időt, amennyiben a felhasználó nem rendelkezik másképpen. A keresőségek ugyanakkor azzal védekeznek, hogy szükségesnek tartják a keresési adatok megőrzését saját szolgáltatásuk fejlesztéséhez. Ráadásul, ha a felhasználók valóban személyre szabott, saját beállításaikkal ellátott keresőt kívánnak használni, kénytelenek kiszolgáltatni ezeket az információkat.

Az Ask.com, amely jelenleg a negyedik-ötödik helyen áll az online keresőcégek rangsorában a Google, a Yahoo, a Microsoft és időnként az AOL után, nemrégiben arculatot váltott és a médiában is egyre többet reklámozza magát, így az anonimitást biztosító új szolgáltatással nyilvánvalóan még több ügyfelet szeretne magához vonzani. Egyes hírforrások szerint hamarosan a Yahoo és a Microsoft is hasonló megoldással fog előállni.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Gargameth profiljamarco profiljaManiac profilja