A Nokia támogatásával éled újjá a Mozilla

2004. június 21.
2.2181
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A szakértők által csak "Internet Explorer-gyilkos"-ként emlegetett Mozilla böngészőszoftver fejlesztőcsapatát a lassú elfeledéstől váratlan lépéssel a Nokia menti meg; a finn mobilcég komoly összeggel támogatja a csapatot egy mobileszközökre optimalizált kereső létrehozása érdekében.

Megbízható információk szerint a két vállalathoz közeli források egy Minimo kódnevű program támogatásában állapodtak meg. A piaci helyzetét féltő Nokia természetesen tart a PC-khez hasonló Microsoft-túlsúly kialakulásától, és megpróbálja a piacot egy már bevált másik fejlesztőn keresztül megközelíteni.

Az eset érdekessége, hogy mivel a Mozilla nyílt forráskódú szoftverekkel foglalkozik, a finn cég tulajdonképpen semmit sem vásárol, egyszerűen a Mozilla kutatási alapját támogatja. Jóllehet a támogatás mértékét egyik fél sem árulta el, gyakorlatilag nem létezhet túlzóan magas összeg amit ne érné meg befektetni, mivel az elemzők szerint a rendkívül dinamikusan fejlődő mobilok belátható időn belül felszámolják a PDA kategóriát, és jelentős részt lecsippentenek a PC-piacból is. Összehasonlításul az IDC közölte, hogy amíg 2003-ban 155 millió PC-t értékesítettek világszerte, az újonnan eladott mobiltelefonok száma meghaladta a félmilliárdot.

Kapcsolódó linkek:
Mozilla
Nokia Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja