A Nintendo Wii Koreába vándorol

2008. április 15.
1.7111
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A koreai és kínai piacok mindig nagy rizikót jelentenek egy-egy konzolgyártó számára, hiszen vitathatatlanul ezekben a régiókban a legelterjedtebb a szoftverkalózkodás.

Technológiailag ugyan fejlett országokról beszélünk, de az életszínvonal sok térségben nem éri el a kívánt minimumot sem, így csak jóval később, alapos megfontolás után, vagy egyáltalán meg sem jelenik egy konzol az említett országokban. A Nintendo döntött és elviszi végre a Wii-t a koreaiaknak.

A Nintendo hivatalos koreai weboldalán már olvasható is az örömteli bejelentés. A jelen generáció eddigi legnépszerűbb konzolja április 26.-ától náluk is megvásárolható lesz, 220.000 won-ért, ami 114 angol fontnak felel meg, európai valutában. A nyitó kínálatban 8 cím szerepel majd, melyek között olyan nevek is képviseltetik magukat, mint a Wii Sports, a Wii Play, a Super Swing Golf 2 és a Zack and Wiki.

Tudvalévő, hogy Koreában a PC-s online játékok a legnépszerűbbek manapság, mely miatt a Sony-nak és a Microsoft-nak is fáj a feje, hiszen a két konzolóriás nagyon gyenge index-eket képes csak felmutatni a régióban. A Nintendo viszont biztosra veszi a sikert. A DS marokkonzoljuk például egészen jól fogyott. Tavaly január óta nem kevesebb mint 1.4 millió darabot toltak ki az ablakon Nintendo-ék Koreában, ami kiváló eredménynek számít arrafelé.

A Nintendo indokoltan és tudatosan választotta az április végi dátumot, hiszen május 5.-én ünneplik a gyereknapot, addigra minden fogékony szülő be tudja készíteni gyermekének a kívánt játékmasinát. Az amerikai megjelenés után 15 hónappal tehát elstartol a Nintendo revolúciója Koreában is. Sok sikert kívánunk.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 18 napja

Nintendo terjeszkedés = több eladás = több profit. Újra a Wii kerül e a rivaldafénybe? Lenyomja e a Sony PSP konzolját? Meglássuk röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja