A Nintendo piaci értéke megközelíti a Sony-ét

2007. június 25.
1.7971
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Nintendo részvényeinek folyamatos árfolyam-emelkedése révén piaci értékben megelőzte a Matsushitát (Panasonic), és jelenleg a második legértékesebb elektronikai cégnek számít a Sony után.
 

A legfrissebb adatok szerint a Nintendo piaci értéke 6,3 billió jen (9,32 billió Ft), a Matsushita-é 6,23 billió jen (9,21 billió Ft), míg a Sony-é 6,64 billió jen (9,82 billió Ft). A helyzet érdekessége, hogy akár a Sony, akár a Matsushita összforgalma közel nyolcszorosa a Nintendo-énak. Ugyanakkor a cég DS hordozható játékgépe és Wii konzolja elképesztően sikeres: utóbbiból például Japánban háromszor, Amerikában pedig kétszer annyi fogyott, mint a rivális Sony Playstation 3-ból.

Elemzők szerint pontosan ez a befektetői bizalom alapja, ugyanis a két említett sikertermék adja a Nintendo forgalmának oroszlánrészét, míg például a Sony a nyereséget hozó Cybershot fényképezők, síkképernyős Bravia tévék és Vaio noteszgépek mellett több, egyelőre veszteséges terméket is forgalmaz, mint amilyen például éppen a már említett PS3.

A tőzsdei papírok árfolyam-alakulása híven tükrözi a DS, majd a Wii egymást követő sikerét; a Nintendo piaci értéke az utóbbi két évben közel megnégyszereződött, míg a Sony-é mindössze 72%-kal gyarapodott. Miközben a GameBoy játékgépek viszonylag stabil vezető pozíciót kínáltak a Nintendo-nak a hordozható piacon, a konzolok terén a PlayStation ’90-es évekbeli megjelenése óta a Sony-é volt a főszerep. A Wii (és a GameBoy utódjaként a DS) most átrendezni látszik ezt a helyzetet, és az elemzők jó része hosszabb távú Nintendo-hegemóniával számol mindkét fronton. Ennek köszönhetően Kamide Hirosi, a KBC Securities elemzője lehetségesnek tartja, hogy a Nintendo előbb-utóbb piaci érték szempontjából is megelőzze a Sony-t.
1 hozzászólás

kpal

8 éve, 2 hónapja és 10 napja

PS3 /Ps4 -el elhozott a Sony

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja