A Nintendo kiáll a Grand Theft Auto: Chinatown Wars teljesítménye mellett

2009. április 20.
1.5501
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Nem robbant, de még csak nem is pukkant a Nintendo DS exkluzív Grand Theft Auto: Chinatown Wars az Egyesült Államokban.

A régi epizódokat idéző felvonás mélyen a várakozásokon alul teljesített, az elemzők korábbi, ezen évre vonatkozó 2 milliós eladási becslései félmillióra módosultak. A Nintendo ezzel szemben nem érzi bukottnak a helyzetet, mondván, hogy a nyolcvankilencezres premier teljes mértékben hozza a third party, tripla A kategóriás címeinek megszokott szintjét.

Steve Singer, a Nintendo Of America embere sztenderdnek nevezte a Rockstar produktumának eddigi, észak-amerikai szereplését, állítása szerint ez semmivel sem rosszabb, mint az elvárt papírforma egy külsős fejlesztésű, minőségi sikervárományos esetében. Példaként a Call Of Duty 4-et hozta fel, amely a megjelenés havában harminchatezres példányszámban fogyott, majd erősen meglódult, átlépve ezzel a lendülettel a fél milliós mérföldkövet is.

Tény, hogy minden játéknak megvan a maga fogyási ritmusa, nem lehet pontos következtetéseket levonni úgy, hogy az egy másik cím esetében is megállja a helyét. A Nintendo tehát nem csalódott, várják a továbbiakat. Több elmélet is létezik arra, hogy miért durrant ki az erős kampánnyal beharangozott alkotás lufija. A két legnépszerűbb verzió, a DS-en kevésbé népszerű third party anyagok trendjére és a felnőtt kategóriába sorolt címek nehéz eladhatóságaira hivatkozik, tekintve, hogy a masinát leginkább a fiatalabb korosztály birtokolja a tengerentúlon.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaMonyo profiljaKisember001 profilja