A Nintendo Japánban piacra dobja a Wii Fit játékot

2007. október 11.
1.9391
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Nintendo bejelentette, hogy az eredetileg ígért 2008 eleji időpont helyett idén december 1-jén piacra dobja Japánban a nagy sikernek ígérkező Wii Fit konzoljátékot.

A nyilatkozatra alig egy nappal azután került sor, hogy a Sony PS3-árcsökkentést jelentett be a távol-keleti szigetországban. A 8800 jenbe (13 233 Ft) kerülő fittnesz-játékhoz egy teljesen új vezérlő-periféria, a Wiimote-tól független Wii Balance Board társul, amelyre a játék során rá kell állni. A júliusi E3 kiállításon bemutatott Wii Fit egy aerobic és más hasonló testmozgásokat szimuláló játék, a szimuláció azonban a Wii-től már megszokott módon korántsem jelenti azt, hogy a játékosok pihenhetnek.

A játék során a Balance Board által érzékelt mozgásokat jeleníti meg egy virtuális figura a képernyőn, és egyúttal arról is jelzéseket kap a játékos, hogy mit csinál rosszul, illetve hogyan kellene helyesen végeznie az adott mozgást. A Balance Board ezen kívül méri a felhasználó testsúlyát, illetve minden játékról összegző statisztikát készít, amihez visszanyúlva a játékos nyomon követheti fejlődését az összesen mintegy negyvenféle mozgásformában. A Wii Fit-et több Balance Board segítségével egyszerre többen is játszhatják.

Az új játéktól a Nintendo nyilvánvalóan azt várja, hogy még inkább fellendíti a Wii játékkonzolok forgalmát a kulcsfontosságú év végi bevásárló szezonban. Az E3 kiállításon 2008 eleji globális forgalmazást helyezett kilátásba a gyártó, az előrehozott japán premier kapcsán ugyanakkor a többi piac egyelőre nem került említésre.
1 hozzászólás

Vendég

17 éve, 7 hónapja és 20 napja

Nálunk mikor .....???????szomorú smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profiljaManiac profilja