Andrzej Sapkowski súlyos milliókat követel a The Witcher-sorozat miatt a CD Projekt RED-től

2018. október 02.
2.5951
Maniac profilja, adatai
Maniac
Andrzej Sapkowski korábban már többször is bizonyította negatív hozzáállását a játékiparhoz, elég csak pökhendi nyilatkozatai mellett arra gondolni, hogy egykoron egy nevetségesen alacsony összegért adott lehetőséget a CD Projekt RED-nek az első The Witcher-játék elkészítésére.

A Vaják regénysorozatnak és ennek a csodálatos fantáziavilágnak a megálmodója ugyanis nem hitt a játék sikerében, ezért nem részesedést kért, hanem egyösszegű kifizetést, azonban miután látta, hogy hová jutott Geralt kalandja, hovatovább még a Netflix is sorozatot készít belőle, úgy döntött, hogy ügyvédein keresztül megkopasztja egy kicsit a CD Projekt RED csapatát.

Sapkowski ugyanis egy lengyel törvényre hivatkozva nemrégiben 60 millió zlotyinak, azaz 16 millió dollárnak megfelelő kártérítést követelt a fejlesztőktől, mert szerinte irreálisan több bevételük származik a The Witcher-sorozatból, mint amennyiért ő eladta nekik a jogokat, és ezért, ha kell, akkor perre is megy ellenük.

Az író azt is kiemelte, hogy a stúdióval annak idején csak az első rész kapcsán állapodtak meg, a többi játékra nem kaptak engedélyt, azonban a CD Projekt RED időközben jelezte, hogy ezek az állítások és követelések nem állják meg a helyüket, de szeretnék törvényes úton rendezni a kérdést úgy, hogy közben a jó kapcsolat is megmaradjon köztük és Sapkowski között.
7 hozzászólás

WarriorAutobot

11 hónapja, 2 hete és 3 napja

Egy igazi suttyó paraszt a csávó, nem hogy örülne hogy a könyvét világ szinten keresik!
Mert ha jobban belegondol akkor szerintem a játék nélkül nem hiszem hogy elhagyta volna Európát a könyv.

válasz erre

Pixelhexer89

11 hónapja, 2 hete és 4 napja

Valamilyen szinten megértem Sapit, mert annó azon is kiakadt, hogy egy csomóan úgy gondolják, hogy a játékok alapján születtek a könyvek és nem fordítva. Íróként ez engem is kissé demoralizálna, DE ez nem ok arra, hogy azokat hibáztassam, akik sikerre vitték Geralt történetét. A könyvek is nagyon jók és élvezetesek, de ha nincs a videójáték, a büdös életben nem ad el belőlük ennyit az író, főleg nem nemzetközi szinten. Azért Geralt történetei a Witcher játékok megjelenéséig csak elég szűk körben voltak ismertek Lengyelországon kívül, így alapvetően a játékoknak köszönheti azt is, hogy elkezdték egy csomó nyelvre lefordítani, majd forgalmazni az írásait. Kicsit szerényebb hozzáállással szerintem akár még több pénzt is kicsikarhatna, de ezzel az öntelt stílussal nem ér el semmit. Ami még számomra kissé felháborító, hogy Sapi úgy állítja be a dolgokat, mintha a witcher fejlesztői semmi eredetit nem hoztak volna létre, csak ctrl-c + ctrl-v másolták volna a munkáját, ami szvsz. nettó hazugság.

válasz erre

Direktor

11 hónapja, 2 hete és 4 napja

Ennek a végkimenetelére nagyon kíváncsi leszek.

válasz erre

1000feri

11 hónapja, 2 hete és 4 napja

1.Ha van ilyen törvény.....akár nyerhet is.
2. Ha irreálisan magas lett a bevétel.....akkor ezek szerint nem bízott aját magában.

válasz erre

rDAVE

11 hónapja, 2 hete és 4 napja

Hiába tett le valami értékeset, attól még lehet egy gyökér.

válasz erre

VaPe

11 hónapja, 2 hete és 4 napja

Hülye volt, rábaszott, ennyi.

válasz erre

totyak

11 hónapja, 2 hete és 4 napja

Nagyon inkorrekt ****inak tűnik ez a Sapkowski. Ilyen hozzáállással remélem bukik egy jó pár rajongót is.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljamarco profiljagery1113 profiljahamzai profilja