Android Wear rendszert futtató okosóránk lehet az otthoni mindenesünk

2014. július 06.
1.3921
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Az okostelefonok nagyon sok feladatot át tudnak venni bizonyos tárgyaktól, melyet főként a szoftveres megoldásnak köszönhetnek, hiszen a hardverek terén igen széles a kínálat.

Manapság az okosórák szolgáltatják az egyik legfelkapottabb témát, eredeti funkciójukból adódóan pedig szinte mindig kéznél vannak. Ha ezt párosítjuk a lehetséges tömérdek funkcióval, akkor egy igazán hasznos kiegészítőt kapunk. A gyártók egyelőre úgy tűnik, hogy az egészséges élet vonalát erősítik, ám sokak szerint vannak sokkal hasznosabb funkciók is, melyeket fejleszteni kéne.

Egy fejlesztő, akit Doug Gregory-nak hívnak igen hasznos funkciókat ért el egy Samsung Gear Live okosóra és egy HTC One (M8) okostelefon segítségével. Ő ugyanis a garázsajtót is az okosóra segítségével nyitotta ki, valamint az otthoni világítást is hangutasítással kapcsolta fel, az fényerősséget pedig az órán állította. Természetesen egy root-olt órát használt, de a lehetőségeket remekül példázta, így pedig sokan valódi értelmeket láthatnak meg az okosórák piacában.
5 hozzászólás

1000feri

6 éve, 6 hónapja és 12 napja

Nem is rossz

válasz erre

Nabuka

6 éve, 6 hónapja és 12 napja

Csak azt felejtették el írni, hogy ehhez otthonautomatizálási eszközök kellenek, aminek csak a fő egysége 30-40 ezer forint. Plusz mellé a kapcsolók, esetleg zárak.

válasz erre

rDAVE

6 éve, 6 hónapja és 12 napja

Na, így már-már van értelme. Telefont kezelni óra segítségével ritkán fogsz, de ha sok otthoni eszközt lehet irányítani, akkor már jobb. A telefon majdnem mindig nálad van, maximum otthon teszi le az ember valahová. Óra otthon is veled van, mindig kéznél (höhö ).

válasz erre

kpal

6 éve, 6 hónapja és 12 napja

Mire hazaérek kész vacsi várjon

válasz erre

totyak

6 éve, 6 hónapja és 12 napja

Végén már tényleg lehet majd Kitt-et hívni vele

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

fighterlaci profiljaWickedSick profiljarDAVE profiljaDamdomdam profiljasmadi1968 profiljapityuska profilja