A Napster és az IBM új, felhasználóbarát szolgáltatása

2004. március 11.
1.4061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Napster új "Super Peer" elnevezésű szolgáltatása az IBM eServer Blade Center technológiáját felhasználva fontos, másra is használható sávszélességet és pénzt spórolhat a nagyobb felhasználóknak, mivel segítségével a népszerűbb zenei fájlokat az internet helyett a szerverükön tárolt Napster-változatról tölthetik majd le.

Az alkalmazás többek között egyetemek számára lehet hasznos, ahol a hallgatók igen nagy mértékben használják a netet zenék letöltésére.

Az amerikai Penn State University diákjai például naponta 100.000 zenei fájlt töltenek le és ugyanennyit másolnak az internetről. Az új szolgáltatás becslések szerint ezek 90%-át megszüntetné, ezáltal pedig mintegy évi 50.000 dollár internethasználati díjat spórolhatna meg az egyetem, nem beszélve az így felszabaduló sávszélességről.

Az IBM képviselője úgy nyilatkozott, hogy egyik elsődleges célkitűzésük az online digitális médiapiac működésének javítása, egyebek mellett a fogyasztók számára biztosított könnyebb és biztonságosabb hozzáférés révén. Ez az egyik előfeltétele annak, hogy a jó minőségű, jogtiszta internetes digitális médiumok valódi üzleti értékkel bírjanak.

Kapcsolódó linkek:
Napster site
1 hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja