A Namco Bandai bekebelezi az Atari Europe-t

2009. május 14.
1.7671
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A Namco Bandai hamarosan befejezi a múlt márciusban elkezdett tranzakcióját.

A tavalyi tavasz beálltával a japán illetőségű kiadó kivásárolta a részvények harmincnégy százalékát az Atari Europe-ból, a fennmaradó hatvanhat százalékot pedig a jövő hónapban fogja majd, ezzel végbemehet a teljes hatalomátvétel, így az összes Namco Bandai terméket a frissen megalakul Distribution Partners segíti majd piacra Európában, Ázsiában, Ausztráliában és Új Zélandon.

Az Atari Europe értékesítési, valamint marketinges személyzetét átcsoportosítják a Distribution Partners-hez, így leépítésekre, munkahelyek elvesztésére nem kell számítaniuk a tranzakciót követően.

"Úgy gondoljuk, hogy a Distribution Partners hamarosan egy teljes Namco Bandai tulajdonban lévő kiadó lesz, de ehhez még idő kell, hamarosan kommentálni fogjuk a részleteket, amint látjuk már a tranzakció pontos végét..." - nyilatkozta David Miller, az Atari Europe marketing fejese.

Az Atari az amerikai régióban megtartja jelenlegi szerepét, de az Egyesült Államokon kívül a Distribution Partners fennhatósága és neve alatt látnak 2014-ig kizárólag napvilágot az Atari dobozos játékai, beleértve a nem PlayStation-ös Ghostbusters játékot is. Mindemellett az Egyesült Királyságban is jelen lesz a jövőben, a tavaly nyitott londoni stúdiójukkal, amelyet az ex-SingStar főnök, Paulina Bozek vezetésével visznek tovább.

Íme tehát a magyarázat a Ghostbusters európai kiadási jogainak átvállalására a Sony részéről.

nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja