A Microsoft végre kiadta a javítófoltot az Explorerhez

2004. december 04.
1.6551
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft bejelentette, hogy soron kívül kiadta a javítást az Internet Explorer kritikus biztonsági réséhez.

A rés, amint azt a szoftveróriás már az első ezzel kapcsolatos hírek megjelenésekor közölte, nem veszélyezteti azokat a felhasználókat, akik már letöltötték számítógépükre a Service Pack 2 szervizcsomagot. A többieknek ugyanakkor, a hiba komolyságára való tekintettel, mindenképpen a biztonsági javítás letöltését ajánlja a Microsoft, amit meg is tehetnek a szokásos módon, a cég weboldaláról.

A rést azért minősítették néhány héttel ezelőtt kritikusnak, mivel egy megfelelően megszerkesztett internetes oldalról hackerek olyan, azt kihasználó támadást hajthatnak végre, amellyel teljesen átvehetik az uralmat a megfertőzött számítógép fölött, illetve adatokat távolíthatnak el róla. Szakemberek sokáig találgattak arról, hogy a Microsoft vajon soron kívül ad-e ki javítófoltot a veszélyes biztonsági réshez, vagy pedig majd csak a szokásos, havi rendszerességű szoftverfrissítés részeként teszi ezt meg.

Egyes szakértők úgy vélekedtek, hogy a vállalat szándékosan nem siet a javítással azért, hogy ezáltal is az SP2 letöltésére ösztönözze a felhasználókat. A Microsoft természetesen nem kommentálta ezeket a találgatásokat. A frissítés soron kívüli kiadása mindenesetre azt jelentheti, hogy a szoftvercég komolyan veszi a biztonság kérdését. Különösen igaz ez az Explorerre, amely éppen a sorozatos biztonsági problémák miatt az utóbbi időben gyorsan növekvő konkurenciára talált más böngészők, elsősorban a Mozilla és a Firefox képében.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja