A Microsoft oldala állta a MyDoom támadását

2004. február 04.
1.5461
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Reuters értesülései szerint a Microsoft weboldalaira kedd kora délután irányított MyDoom támadás sikertelen volt, igaz, a céget a kevésbé agresszív B.

variáns támadta meg. A Microsoft illetékesei szerint már hétfőn számos komoly előkészületi intézkedést hoztak a vállalat oldalának védelmében, a jelek szerint sikerrel. A Microsoft szerencséjére a MyDoom.B. volt a támadó, így az eset nem teljesen összehasonlítható az SCO oldalainak megbénulásával, melyeket a Novarg, illetve Shimgapi néven is emlegetett MyDoom.A. kényszerített térdre.

Az A. változat vélhetően PC-k millióit is képes mozgósítani egy adat-túlterheléses támadáshoz, végsőkig kimerítve a célba vett szerverek erőforrásait. Az SCO a Microsofthoz hasonlóan ismert név, ráadásul a Linux levédési kísérletek miatt az SCO jelenpillanatban rendkívül népszerűtlen vállalat. A Microsoft mindenesetre követte az SCO példáját, mely www.thescogroup.com néven alternatív weboldalt hozott létre. A tartalékoldal címe a Microsoft esetében information.microsoft.com.

A jelek szerint a Microsoft kissé alábecsülte a MyDoom veszélyességi szintjét, mivel nagy erőfeszítésekkel megvédett weboldalán csupán közepes veszélyességi szintűnek jelzi a vírust. A szakértők szerint a MyDoom hatása könnyen kiterjedt és hosszú távú lehet, mivel a vírus hatására a felhasználók tömegesen fordulnak el az online vásárlástól, és jelenleg megakadni látszik az eddigi piacbővülés. Ez a jelenség közvetlenül nem hozható kapcsolatba a MyDoommal, ám az internetezők úgy érzik, hogy ha az online vállalatok képtelenek megfékezni egy vírust, akkor a valóságban mégsem minden olyan szép, és biztonságos, mint a hirdetésekben.

Kapcsolódó linkek:
information.microsoft.com
SCO Group ideiglenes site
1 hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja