A Microsoft megnyitja a .NET Frameworks forráskódjait

2007. október 06.
1.7861
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft hamarosan megnyitja .NET könyvtárainak forráskódját, s ezentúl bárki betekintést nyerhet majd az ez idáig féltve őrzött titkokba.

Scott Guthrie, a redmondi konszern fejlesztési vezetője internetes naplójában adta hírül, hogy vállalatuk rövidesen elérhetővé teszi a fejlesztők számára a .NET Framework könyvtárak forrását. A kódokhoz való hozzáférésnek azonban lesz egy szigorú feltétele, az érdeklődők a Reference Licence értelmében nem változtathatják meg azokat, ilyen formában tovább sem adhatják, sőt más fejlesztőprojektekben sem használhatóak azok elemei.

A Microsoft ezen lépésével a számtalan partnercégtől és programozótól érkező kérésnek tesz eleget. A vállalat hamarosan kiad egy frissítést a Visual Studio 2008-hoz, amelyen keresztül elérhetővé válnak majd a kódok.

A szoftveróriás kezdetben megnyitja a .Net Base Class Librariest (System, System.IO, System.Collections, System.Configuration, System.Threading, System.Net, System.Security, System.Runtime, System.Text, stb.), az ADO.Net-et (System.Data), ASP.NET-et (System.Web), valamint a Windows Forms (System.Windows.Forms) és az XML (System.Xml) és WPF (System.Windows) forrásait, a későbbiekben pedig következnek a VF, Workflow illetve LINQ könyvtárak.

A fejlesztők tehát csupán bepillantást nyernek a fennebb említett kódokba, hibákat is kereshetnek azokban, s ezeket aztán jelezhetik a Microsoft felé, a Reference Licence-ben megfogalmazott tételek alapján azonban a talált hibák javítását már nem végezhetik el.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja