A Microsoft meggondolta magát a Windows 98 ügyében

2004. január 15.
1.2381
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Január 10-én adtuk hírül, hogy a már előzetesen bejelentett tervnek megfelelően január 16-án megszűnik ugyan a Windows 98 terméktámogatása, de a cég egy ingyenes "tippek" CD-vel még megjutalmazza a Win98 kitartó híveit.

Most váratlan fordulat történt az ügyben, az új bejelentés szerint a támogatás fennmarad 2006. június 30-ig, sőt ezt követően még egy évig letölthetők lesznek az önsegítő eszközök, beleértve a tudásbázist és a hírcsoportokat. Ugyanez vonatkozik a némileg zsákutcának bizonyult Millenium Editionra is.

Indokolásként a fejlődő országok felhasználóinak támogatását hozzák fel.

A profitorientált, egyesek szerint gátlástalanul célratörő céget valószínűleg nemcsak az emberbarátság motiválta. Fejlődő országok kormányai már hosszabb gyakorolnak rá diplomáciai nyomást azért, hogy tartsa fenn ezeknek az operációs rendszereknek a támogatását annál is inkább, mert az újabb Win2000 és XP verziókra is meghirdetett 7 éves életciklus-politikáját szegi meg a 4 év utáni elhagyással.

Az sem volt persze elhanyagolható szempont, hogy ezekben az országokban a piac sem igazolta vissza az erőszak sikerességét, a megvásárolt Windows 98-ak elvégzik a magánszemélyek és kisvállalatok számára elvégzendő munkát, az új drága verziók eladása nem nő a várt ütemben, sőt egyre többen térnek át Linuxra.

Azt pedig már sohasem tudjuk meg, hogy az ajándék CD-ről nyilatkozó Microsoft vezetőt magát is félrevezették-e vagy a nyilatkozat része volt a döntéshozatal alatti ködösítésnek.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

richie8

7 éve, 10 hónapja és 20 napja

A 98 megérdemelte a tiszteletet, de az XP ellen esélye sem volt.

válasz erre

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaMonyo profiljadarkomen profiljaGamePlay profiljaManiac profilja