A Microsoft kiadta a Vista nyilvános tesztváltozatát

2006. június 09.
2.0971
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Több hónapos limitált tesztelési időszak után a Microsoft a széles felhasználói közösség számára is elérhetővé tette következő generációs operációs rendszere, a Windows Vista béta tesztváltozatát.

A Customer Preview Program néven elindított kezdeményezés révén gyakorlatilag bárki letöltheti a a cég weboldaláról, vagy pedig DVD-n is megrendelheti a szoftvert. A Microsoft még a májusi Beta 2 kiadásakor megígérte, hogy hamarosan kibocsátja a nyilvános verziót is, a mostani lépés pedig ismét bizonyítani hivatott azt is, hogy a Vista fejlesztése a legutóbb kiadott menetrendnek megfelelő ütemben zajlik.

Eszerint a végleges verziót jövő januárban vásárolhatják meg a felhasználók. A Microsoft változatlanul felhívja mindenki figyelmét arra, hogy a most letölthető szoftver korántsem a végleges verzió, így elsősorban továbbra is szoftverfejlesztőknek és informatikus szakembereknek, illetve olyan megszállott magánfelhasználóknak ajánlja a béta alkalmazást, akiket nem zavarnak az estleges hibák, illetve van egy fölösleges nagyteljesítményű PC-jük a teszteléshez. A szoftverkonszern emellett azt javasolja az érdeklődőknek, hogy a letöltés előtt futtassák le az ugyanazon az oldalon megtalálható Vista Upgrade Advisor programot annak felmérésére, hogy számítógépük mennyire alkalmas az új operációs rendszer futtatására. A Microsoft több millió önkéntes tesztelőre számít, ugyanakkor nem zárja ki annak lehetőségét, hogy egy bizonyos mennyiségű jelentkező esetén lezárja a programot.

A Microsoft-közösség webhelyén, a The Hive-on a cég Windows kliensekkel kapcsolatos alapfejlesztésekért felelős alelnöke, Chris Jones különleges, videóra rögzített "éjféli üzenetben" jelentette be a program elindítását.

Kapcsolódó linkek:
The Hive
Windows Vista letöltése
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaDav2377 profilja