A Microsoft június végéig kiadja a Longhorn béta tesztváltozatát

2005. február 12.
2.6771
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft szoftverfejlesztési részlegének egyik vezetője egy interjúban bejelentette, hogy a korábban jelzett második félévi dátum helyett már júniusban kibocsátják a Windows Longhorn operációs rendszer béta tesztváltozatát.

John Montgomery a VSLive konferencián újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy a szoftveróriás korábban hivatalosan az év végi dátumot jelölte meg a Longhorn Beta 1 kiadására, ám a cégen belül eddig is a nyár eleji időpontot célozták meg.

A Microsoft a vállalat 2003-as fejlesztői konferenciáján bocsátotta ki a Longhorn első előzetes verzióját, amelyet tavaly tavasszal frissítettek. A Beta 1 azonban jelentősen különbözni fog ettől, mivel azóta komoly változtatásokat hajtottak végre az operációs rendszeren. A legfontosabb, tavaly augusztusban bejelentett változás az, hogy a WinFS elnevezésű új fájlrendszer nem lesz sem a béta, sem a 2006 végén kijövő végleges verzió része, hanem addigra csak tesztváltozatban adja ki a Microsoft. Emellett két másik újdonságot leválasztottak a Longhornról: az Avalon kódnevű grafikus alkalmazást és az Indigo webarchitektúra-szoftvert nem a Longhorn kizárólagos integrált részeként adják majd ki, hanem hozzáférhetővé teszik őket a Windows XP felhasználók számára is.

A Microsoft eddig nem volt túl bőbeszédű a Longhorn Beta 1 újdonságaival kapcsolatban. Montgomery annyit árult el, hogy az előzetes tesztverzióhoz képest bevezetett módosítások jelentős része a rendszer működési jellemzőin javít, azaz könnyebben kezelhetővé és megbízhatóbbá teszi azt. Az egyik fontos változtatás egy a meghajtóvezérlő programokhoz kidolgozott új modell, amely hatékonyabbá teszi az együttműködést a Windows és a különféle hardvereszközök, például grafikus kártyák, vagy számítógépes perifériák között. Egy másik újítás jelentősen megkönnyíti az operációs rendszer telepítését nagyszámú számítógépből álló hálózatokra.

A Longhorn bétán kívül a Microsoft több fontos újdonság kiadására készül az idén: a Visual Studio programozó-eszközök és az SQL Server adatbázis alkalmazás legújabb tesztverziói heteken belül, a végleges változatok pedig nyár végéig napvilágot látnak. Emellett az Avalon előzetes verziójának legújabb frissítése március elejéig szintén kibocsátásra kerül.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja