A Microsoft jövőre beszünteti a Mac IE támogatását

2005. december 21.
1.4711
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft bejelentette, hogy december 31.

után nem nyújt terméktámogatást a Macintosh számítógépeken futó Internet Explorer böngészőhöz. A hír valószínűleg nem érte teljesen váratlanul azokat, akik Mac gépükön Explorert használnak, mivel a szoftveróriás már több mint két évvel ezelőtt bejelentette, hogy hasonló lépést tervez. Erre utaló jel lehetett az is, hogy a Windows-zal ellentétben a Mac operációs rendszerhez már nem adták ki az IE legújabb, 6-os verzióját, így az Apple gépein még mindig az 5-ös a legújabb változat, és most már az is marad.

A Macintosh számítógépekre szabott Explorer a támogatás megszűnte után még egy hónapig elérhető lesz, azonban a Microsoft ennek ellenére egy újabb technológiát képviselő böngészőre, például az Apple Safari-ra történő mielőbbi átállást javasolja a felhasználóknak.

A támogatás megszüntetése aligha jelent komoly problémát a Macintosh felhasználóknak, akiknek nagy része amúgy is egy ideje már más szoftvereket használ a böngészéshez. Az egyetlen nehézség abból eredhet, hogy még mindig léteznek olyan weboldalak, amelyek csak az Explorerrel működnek, vagy jelennek meg megfelelően. Júniusban például a SciVisum felmérése szerint minden 10 brit oldalból egy nem volt hibátlanul megjeleníthető a Firefox-al. A Mac OS X rendszeren a Safari mellett az Opera, a Firefox, és más alternatív böngészők is futnak.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaWickedSick profiljarDAVE profilja adambalonyi profiljaShade profiljaGargameth profilja