A Microsoft frissítési ütemezéséhez igazították a legújabb MyDoom vírusokat

2004. november 12.
1.6021
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Szakértők szerint valószínűleg nem véletlen, hogy a MyDoom vírus két legfrissebb variánsa a Microsoft szokásos frissítési ciklusa előtt néhány nappal jelent meg, így képtelenség időben elkészülni a javítással.

A két vírus az Internet Explorer iFrame hibáját használja ki. A Microsoft, mint azt előre bejelentette, minden hónap második keddjén adja ki frissítéseit, ezzel átláthatóbbá téve a rendszergazdák munkáját. Ám egyidejűleg ezzel a védekezés is kiszámíthatóbbá vált.

Így a vírusíróknak nincs más dolguk, mint hogy szüleményeiket visszatartsák egészen a frissítési nap előttig. Ilyenkor a Microsoft két dolgot tehet, vagy felrúgja a frissítési rendszert, és kiad egy javítást, ami önmagában is kisebb káoszt eredményez vállalati körökben, vagy egy hónapig nem reagál, ezzel szabad utat biztosítva a vírus részére. A Sophos antivíruscég szerint a MyDoom, melyet szakmai körökben Bofra néven is emlegetnek, ezzel teljesen új stratégiát vezetett be, melyre még nincs hathatós válasz. A Sophos szerint a Microsoftnak semmiképpen nem lehetetett elég ideje javítást készíteni, és azt megfelelően letesztelni, és mint azt a frissítések története mutatja, egy hibás javítás akár az eredeti problémánál nagyobb galibát okozhat.
1 hozzászólás

AngryKnight

11 éve, 7 hónapja és 19 napja

ennyi vírust menő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások