A Microsoft feladta

2008. május 04.
1.7501
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Minden idők legnagyobb üzlete lehetett volna összegét tekintve az iparágban, semmi nem lett azonban belőle.

Véget ért a több hónpja tartó huza-vona a Microsoft és az ismert keresőszolgáltató, a Yahoo között. Steve Ballmer nyílt levélben fordult a Yahoo vezérigazgatójához, Jerry Yang-hoz, melyben tudatta, hogy elállnak a vételi ajánlattól, mivel nem áll módjukban teljeseíteni a Yahoo által követelt részvényenkénti összeget, mely további milliárdokat jelent a vételi ajánlathoz képest.

Ballmer néhány hete még ultimátumot adott a Yahoo-nak, most viszont nyílt levélben tudatta a Yahoo első emberével, valamint a világgal, hogy visszaléptek az üzlettől. Némileg meglepő a dolog. Már csak azért is, mert mindenki arra számított, hogy a Yahoo visszautasítását követően megindul majd a részvények felvásárlása.

Belegondolva viszont ebben az esetben a Yahoo részvények ára az egekbe szökhetne, ez pedig nem biztos, hogy kifizetődő lenne a Microsoft-nak. E bejelentés hírére viszont a keresőszolgáltató részvényárai gyaníthatóan nagyot esnek majd, rontva ezzel a vállalat egyébként sem túl rószás helyzetét.

Eközben a Yahoo keresi az együttműködés lehetőségét más partnerekkel, hogy kilábaljon jelen helyzetéből. Lehetséges megmentőként pedig épp a konkurenciát, a Google-t emlegetik.

A történet gyaníthatóan tovább folytatódik, és nagy valószínűséggel sokat hallunk még a Yahoo-ról a következő hetekben, azzal a különbséggel, hogy a Microsoft neve nem szerepel majd a hírekben. De erre inkább ne vegyünk mérget...
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja