A Microsoft és a kanadai hatóságok közös gyermek-pornót kutató szoftvere

2005. április 12.
7.3971
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft mérnökei összefogva a kanadai Royal Mounted Police-al, és a torontói rendőrséggel kifejlesztettek egy olyan szoftvert, amely segítséget nyújthat a hatóságoknak az internetes gyermek-pornográfia elleni harcban.

A Microsoft közölte, hogy a program képes lesz az eddig különállóan rendelkezésükre álló információk között (kreditkártya adatok, s az internetes chatroom-okban való aktivitás) összefüggést találni, amiből aztán a rendőrség szakemberei következtethetnek a pedofiliát keresők, és kínálók kilétére.

A projektet, amelybe a Microsoft megközelítőleg 4 millió dollárt fektetett, támogatta még az Interpol, a Scotland Yard, és a Department of Homeland Security is. A rendelkezésünkre álló információk alapján minden egyes rendőri szerv ingyenesen jut majd hozzá a programhoz, aminek segítségével technikailag "azonosulhatnak" a rossz fiúkkal, hogy megtévesztve azokat, csapdába csalják a gyermek-pornó kedvelőit. Az FBI adatai azt bizonyítják, hogy 1996-hoz képest 2000 %-al gyarapodott a pedofil oldalak száma, s a kanadai rendőri szervek pedig legkevesebb 100.000-re becsülik a hasonló tartalmú site-ok számát. Szomorú tény még az is, hogy a gyermekeket megalázók 95%-a azok közvetlen környezetéből kerül ki.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
2 hozzászólás

Vendég

15 éve, 7 hónapja és 9 napja

ss

válasz erre

Vendég

16 éve, 3 hónapja

csá

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaGargameth profiljaKisember001 profilja