A Microsoft eredményei segítenek a tőzsdén

2008. január 28.
1.5821
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az amerikai határidős indexek emelkednek a pénteki tőzsdei kereskedés kezdete előtt; az irányzat arra támaszkodik, hogy a Microsoft erős negyedéves eredményei, valamint az amerikai gazdaság élénkítése érdekében kialakítandó ösztönző csomagról létrejött gyors megállapodás javítják a befektetők hangulatát, növelik bizalmukat.

Emellett még az elmúlt napokban rémesen szereplő Ambac Financial Group Inc árfolyama is nőni kezdett (Frankfurtban 4,7 százalékkal) azoknak a médiaértesüléseknek a hatására, hogy a neves befektető, Wilbur Ross komolyan tárgyal a kötvénybiztosító megvásárlásáról.

Azok az aggályok, hogy a biztosítók elveszíthetik elsőrangú hitelbesorolásukat, és ezzel óriási veszteséget okoznak befektetőiknek, egész héten nyomasztotta a világ valamennyi értékpapírpiacát.

A Microsoft éves eredménykilátásait a Wall Street előzetes várakozásainak szintje fölé emelte, és negyedéves profitjának növekedése is tiszteletre méltó, 79 százalék. Árfolyama a nyitást megelőzően 6,9 százalékkal állnak tegnapi értékül felett.

Kedvezően alakult a világ legnagyobb biotechnológiai vállalatának eredménye is: az Amgen Inc. árfolyama a vártnál jobb profit eredményeképpen már Frankfurtban 5 százalékkal nőtt.

Negyedéves profitjának több mint 10 százalékos többletéről számolt be a világ legnagyobb építő- és bányagépgyártója, a Caterpillar is: árfolyama ennek nyomán 3 százalékkal nőtt az elektronikus kereskedésben.

A kongresszus és a Fehér Ház közti gyors megegyezés a gazdasági csomag elveiről megnyugtathatja az elmúlt napok viharaitól elgyötört befektetőket. A megállapodáshoz még egy hétre sem volt szükség. Mindez enyhítette az estleges amerikai recessziótól való félelmet, felfelé hajtotta az európai és az ázsiai tőzsdéket egyaránt. Sokak szerint a piac már túl van a "nehezén", túljutott a mélyponton.

A határidős indexek közül az S&P 500 futures 11,80 ponttal nőtt, számított értéke felett alakul; 90 ponttal jutott magasabbra a Dow futures, 23 pontot nyert a Nasdaq100 futures.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

iPet profiljaMarduk profiljanurbanu profiljaWickedSick profilja