A Microsoft enyhít a szigorú Vista licencfeltételeken

2006. november 05.
1.7261
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft nem kis felháborodást váltott ki, mikor pár héttel ezelőtt nyilvánosságra hozta a Vista licencfeltételeit tartalmazó dokumentumot, amely szerint az operációs rendszer jogos tulajdonosa csupán egyetlenegyszer vihetné át a szoftvert egy új gépre.

A vállalat most azonban változtatott álláspontján, és kijavították a sérelmezett részt. A számítógép-tulajdonosok felháborodását pontosan a 15. passzus váltotta ki, amely szerint mindössze egy alkalommal lehetett volna egy új PC-re feltelepíteni a hónap végén debütáló Windowst.

Csütörtökön azonban a redmondi vállalat közzéadta a javított dokumentumot, amelyben már az áll, hogy a felhasználók annyiszor cserélhetik le komputerüket, amennyiszer csak akarják, és kényük-kedvük szerint építhetnek be abba új komponenseket is, anélkül, hogy elveszítenék meglévő Vista-licencüket. Ez azonban csakis akkor lehetséges, ha a régi számítógépről letöröljük az operációs rendszert. A Microsoft korábban kifejtette álláspontját a szigorú licencfeltételeket illetően, azaz a vállalat képviselőinek elmondása szerint az intézkedés a kalózmásolatok terjedésének visszaszorítását szolgálta volna.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja